Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Μελβούρνη: 600.000 επιβάτες και περίπου 2 εκατ. δρομολόγια σε ένα χρόνο στη προαστιακή γραμμή Mernda.


Ο πολιτειακός πρωθυπουργός Daniel Andrews, και η υπουργός
 Περιβάλλοντος και βουλευτής Mill Park, Lily D’ Ambrosio 
(τρίτη από αριστερά) εν μέσω υπηρεσιακών 
παραγόντων στο σιδηροδρομικό σταθμό Mernda


Η σιδηροδρομική γραμμή Mernda άλλαξε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των βορείων προαστίων της Μελβούρνης προς το καλύτερο
Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η Εργατική κυβέρνηση της Βικτώριας εγκαινίασε την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το βόρειο προάστιο της Μελβούρνης Mernda με το κέντρο της πόλης και η επιτυχία του έργου είναι αναμφισβήτητη.
Η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής στο σχετικά νεόδμητο προάστιο Mernda σηματοδότησε την επιστροφή του πρώτου επιβατικού τρένου στην περιοχή 60 σχεδόν χρόνια από τότε που το τελευταίο τραίνο τύπου ντίζελ έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο στην κωμόπολη Whittlesea το 1959. Το μέγεθος της επιτυχίας του έργου, μετριέται σε 1,8 δρομολόγια την περασμένη χρονιά και, βέβαια, στους πάνω από 600.000 επιβάτες που χρησιμοποίησαν τον σιδηροδρομικό σταθμό Mernda.

Η μεγάλη ζήτηση μπορεί να μετρηθεί και από το γεγονός ότι σε εβδομαδιαία βάση και στην συγκεκριμένη γραμμή εκτελούνται πάνω από 980 δρομολόγια.

Το γεγονός ότι o σταθμός Mernda συνδέεται με τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν την ευρύτερη περιοχή, δεν ωφέλησε μόνο τους επιβάτες αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους καθώς είχε ως άμεση θετική συνέπεια την αποσυμφόρηση των τοπικών οδικών αρτηριών, κάτι που σίγουρα βελτίωσε την καθημερινότητα όχι μόνο αυτών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας για τις μετακινήσεις τους αλλά και αυτούς που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τα ιδιόκτητα αυτοκίνητά τους.

«Η σιδηροδρομική γραμμή Mernda αύξησε την πρόσβαση των κατοίκων των βορείων προαστίων της Μελβούρνης παρέχοντάς τους περισσότερες ευκαιρίες στην απασχόληση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία καθώς απέκτησαν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Βελτίωσε την ποιότητα ζωής εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών μας» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Mill Park, Lily D’ Ambrosio, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι αυτοί που ευεργετήθηκαν άμεσα από αυτό το τόσο σημαντικό έργο υποδομής.

Τα δρομολόγια στο προάστιο Mernda σε συνδυασμό με το δίκτυο των οδικών μέσων μαζικής μεταφοράς, δηλαδή τα λεωφορεία της περιοχής εξυπηρετούν άμεσα τα προάστια Doreen, την κωμόπολη Whittlesea, το Πανεπιστήμιο RMIT στις παρυφές του προαστίου Bundoora, τα προάστια South Morang, Kinglake, Yan Yean, Yarrambat και άλλες κοινότητες της περιοχής.


neoskosmos.com