Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Το φαινόμενο «Metro 2033» γίνεται – επιτέλους – ταινία. Δείτε τα βίντεο.


H ρωσική Gazprom Media ανακοίνωσε τη μεταφορά του παγκόσμιου best seller στον κινηματογράφο.


2033: Ο κόσμος έχει μετατραπεί σε ερείπια. Λίγες χιλιάδες ανθρώπων έχουν επιζήσει, δεν γνωρίζουν όμως αν είναι και οι τελευταίοι στη Γη.
Ζουν στο μετρό της Μόσχας – το μεγαλύτερο αντιπυρηνικό καταφύγιο που κατασκευάστηκε ποτέ, το τελευταίο καταφύγιο του ανθρώπινου είδους. Ο κόσμος του μετρό δεν έχει αύριο: τα όνειρα, τα σχέδια, η ελπίδα μοιάζουν καταδικασμένα. Το συναίσθημα έχει πλέον παραδοθεί στο ένστικτο. Στην ανάγκη για την επιβίωση, με οποιοδήποτε κόστος ή τίμημα.

Η ΒΕ-ΝΤΕ-ΕΝ-ΧΑ, ένας από τους βορειότερους σταθμούς, κατοικείται και παραμένει ακόμη ασφαλής, αλλά μια νέα, τρομερή απειλή έχει κάνει την εμφάνισή της. Ο Αρτιόμ, ένας νέος άντρας που ζει εκεί, θα αναλάβει, περιπλανώμενος στις πιο σκοτεινές σήραγγες, να εισχωρήσει στην καρδιά του μετρό, στη θρυλική Πόλη, για να φέρει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. Είναι αυτός που κρατά στα χέρια του το μέλλον του σταθμού του, το μέλλον του μετρό, αλλά και το μέλλον ίσως ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Αυτή είναι η υπόθεση του μυθιστορήματος «Metro 2033», του παγκόσμιου best seller που γνώρισε δύο συνέχειες, γέννησε μια επιτυχημένη σειρά βιντεοπαιχνιδιών αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Κάτι που θα αλλάξει μετά την ανακοίνωση της ρωσικής Gazprom Μedia, που μέσω των θυγατρικών της TNT-Premier Studios, TV-3 Channel και Central Partnership Film ετοιμάζει μία ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Ντμίτρι Αλεξέγιεβιτς Γκλουχόφσκι, η οποία θα ξεκινήσει γυρίσματα το 2020 με σκοπό να κάνει πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά του 2022.

Ο Γκλουχόφσκι, που θα συμμετέχει ως παραγωγός, είχε έρθει πέρυσι στη χώρα μας ως καλεσμένος του ΦantastiCon στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Ο 40χρονος συγγραφέας είχε δημοσιεύσει αρχικά το «Metro 2033» σε συνέχειες στο Ίντερνετ, πριν το κυκλοφορήσει ως βιβλίο το 2005 και γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία. Άλλα έργα του είναι τα: «Νύχτα» (1998), «Οκτώ λεπτά» (1998), «Ιστορίες για ζώα» (1999), «Infinita tristessa» (2005), «Metro 2034» (2009), «Ιστορίες για την πατρίδα» (2010), «Επιστροφή στην Κόρντοβα» (2010), «Metro 2035» (2015).

reader.gr