Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ε.Ο. Καλαμάτας- Μεσσήνης: Ρομά και βάτα έχουν «πνίξει» τις γραμμές του ΟΣΕ.


Στα όρια τους οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Μεσσήνης αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε αφού οι επαγγελματίες της συγκεκριμένης οδού δείχνουν να έχουν φτάσει στα όρια τους.
Ειδικότερα, από τότε που το τρένο σταμάτησε να φτάνει στη Μεσσήνη, η γραμμή που υπάρχει παράλληλα με το δρόμο, εγκαταλείφθηκε και έχει κυριολεκτικά χαθεί μέσα στα βάτα και τα καλάμια. Αυτή ,λοιπόν, είναι η εικόνα που συναντά κάποιος που φτάνει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
 Πέρα όμως από τους τουρίστες υπάρχουν και οι επαγγελματίες της Ε.Ο. που έχουν κυριολεκτικά «θαφτεί» πίσω από τα βάτα και τα καλάμια και επίμονα ζητούν να γίνει καθαρισμός, με το Δήμο να τα ρίχνει στην Περιφέρεια και την Περιφέρεια στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοκ.
Αυτή λοιπόν την κατάσταση έχουν εκμεταλλευτεί εδώ και χρόνια Ρομά που έχουν «χτίσει» τις παράγκες τους παράλληλα με τις γραμμές στον παράδρομο που υπάρχει στην Ε.Ο. Έτσι οι επαγγελματίες καταγγέλλουν ότι πέρα από τα βάτα έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν και τους Ρομά, συνύπαρξη που δύσκολα μπορεί να υπάρξει αφού οι δεύτεροι θεωρούν ότι η περιοχή τους ανήκει. Έτσι υπάρχουν και περιπτώσεις που ενώ κάποιοι έχουν αγοράσει εκτάσεις για να χτίσουν τις επιχειρήσεις τους αδυνατούν, αφού οι «καταληψίες» δηλώνουν ανυποχώρητοι να αφήσουν το σημείο.
Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν οι αρμόδιοι να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη στην περιοχή ; Αναφερόμαστε τόσο στα χορτάρια, όσο και στις καταλήψεις εκτάσεων που έχουν γίνει.
Π.Μπ.
tharrosnews.gr