Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman εισέρχονται στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Μισθώνουν ηλεκτράμαξα από την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roman SA, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον πρώτο σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ (2013), ο οποίος κατέστη άγονος, ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Η ιδιωτική ρουμανική εταιρεία, η οποία διαθέτει ευρωπαϊκή άδεια για εμπορευματικές μεταφορές, έχει καταθέσει τα πρώτα σχετικά δικαιολογητικά στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με την ΓΑΙΑΟΣΕ για την μίσθωση ηλεκτράμαξας.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ, με πρόσφατη απόφασή της, ενέκρινε την μίσθωση της ηλεκτράμαξας Siemens Hellas Sprinter 120027.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και η ΓΑΙΑΟΣΕ, η ΡΑΣ και ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA) δώσουν το «πράσινο φως», τότε οι Ρουμάνοι θα εγκαινιάσουν εμπορευματικά δρομολόγια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, τα πρώτα δρομολόγια θα εγκαινιαστούν στη Θεσσαλονίκη και σε μεταγενέστερο χρόνο στο Ικόνιο.

Εάν δραστηριοποιηθεί η GFR, τότε θα ενισχυθεί περαιτέρω ο ανταγωνισμός στις εμπορευματικές μεταφορές, με τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rail Cargo Logistics Goldair και Pearl.

Φ. Φωτ.
metaforespress.gr