Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Στη Δράμα θα τερματίζουν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για Αλεξανδρούπολη και μετά… λεωφορείο!!!


 Ακόμα μια υποβάθμιση του Έβρου και της Θράκης συνολικά, αφού η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α. Ε. ανακοίνωσε ενημερώνοντας το επιβατικό κοινό ότι, από αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου και έως την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα (90/91 & 600Α/601Α) θα τερματίζουν και θα ξεκινούν από την Δράμα και μετά… λεωφορείο!!!

Στην Δράμα, οι επιβάτες έχουν την επιλογή μετεπιβίβασης σε λεωφορεία, με τις εξής διαδρομές:

Λεωφορείο Α: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, ακολουθώντας το σιδηροδρομικό δρομολόγιο (όπου είναι εφικτό) και συγκεκριμένα, με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς: Νικηφόρος, Πλατανιάς, Παρανέστι, Νεοχώρι, Σταυρούπολη, Τοξότες, Ξάνθη, Ίασμος, Κομοτηνή.

Λεωφορείο Β: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, με ενδιάμεσες στάσεις Ξάνθη, Ίασμος και Κομοτηνή, μέσω Εγνατίας Οδού.


Το προσωπικό αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και των λεωφορείων, είναι στη διάθεση του κοινού για την απρόσκοπτη μετάβαση στην καινούρια χάραξη των δρομολογίων αυτών”

Προφανώς η δικαιολογία, όπως και για τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Ορμένιο, που επίσης διεξάγονται με λεωφορεία, είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους. Το πληρώνουν όμως οι κάτοικοι του ακριτικού Έβρου, αφού ο σιδηρόδρομος γίνεται ουσιαστικά… ΚΤΕΛ.

Αν θέλουν να κάνουν οικονομία, ας μειώσουν τους παχυλούς μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών τους και όχι να υποχρεώνουν τους κατοίκους του Έβρου και της Θράκης να ταλαιπωρούνται σε μετεπιβιβάσεις σε λεωφορεία από τα τρένα μετά την Δράμα.

evros-news.gr