Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

«Προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 20% ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, για το θέμα της μείωσης της τιμής των εισιτηρίων των εργαζομένων που μετακινούνται με τρένο. Πέρυσι, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας είχε συμφωνήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ -με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος - για την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας που θα διατηρεί τη μείωση 20% στην τιμή των μηνιαίων, τριμηνιαίων και ετησίων καρτών διαδρομών των εργαζομένων.
Όμως τότε οι εκπαιδευτικοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για υπογραφή συμφωνίας, καθώς είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη μείωση. Μετά τη συμφωνία του ΕΚΝΛ με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μείωση 20% στην τιμή των μηνιαίων, τριμηνιαίων και ετησίων καρτών διαδρομών των εργαζομένων, ο κ. Παπαποστόλου εξέδωσε ανακοίνωση, με την ιδιότητα του προέδρου: «Πέρσι ως Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας είχαμε συμφωνήσει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ -με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος- για την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας που θα διατηρεί τη μείωση 20% στην τιμή των μηνιαίων, τριμηνιαίων και ετησίων καρτών διαδρομών των εργαζομένων. Καλέσαμε τους συναδέλφους να υπογράψουμε το συμφωνητικό συνεργασίας, αλλά οι περισσότεροι δεν ανταποκρίθηκαν, γιατί άλλοι τους υποσχέθηκαν ότι θα διεκδικήσουν μείωση 50% και όχι 20%, όπως προτείνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επίσης, θα διεκδικούσαν ανάλογη μείωση και στα δρομολόγια προς Βόλο και προς Αθήνα.

Μάλιστα τους υποσχέθηκαν σε περίπτωση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αποδεχτεί τις προτάσεις τους, θα εξεταστεί η μετακίνηση με άλλα μέσα μεταφοράς, που θα εξασφαλίσουν πολύ φθηνότερο εισιτήριο. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι που μετακινούνται είναι εκπαιδευτικοί και όχι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ελάχιστοι ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΛ. Εμείς συζητήσαμε από χρόνια με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Λάρισας για τη δυνατότητα μετακίνησης, αλλά δεν μπορεί να γίνει, γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν ενιαίο ωράριο και δεν μπορούσε το λεωφορείο να περνάει απ’ όλα τα χωριά της Πιερίας, όπου υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί!

Επίσης μιλήσαμε με τους συναδέλφους της Κορίνθου, που μετακινούνται με τον Προαστιακό στη γραμμή Αθήνα-Κόρινθος. Αυτοί διεκδίκησαν πρώτοι και πέτυχαν την έκπτωση 20%, μιας και μετακινούνται καθημερινά με τον προαστιακό πάνω από 1.000 εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στον προαστιακό της περιοχής μας! Μάλιστα το πέτυχαν με αγώνες, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Καρόλου. Τώρα προσγειωθήκαμε όλοι στην πραγματικότητα, στο 20%!».

eleftheria.gr