Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Κώστας Καραμανλής: Λάθος μου το «απόβρασμα» - Δεν το εννοούσα.

«Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον»

Ως λανθασμένη και άστοχη έκφραση χαρακτήρισε σε νέα του δήλωση ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, την επιλογή του χαρακτηρισμού «αποβράσματα της κοινωνίας» για όσους χρησιμοποιούν το μετρό χωρίς εισιτήριο.

Με δήλωσή του που δημοσίευσε στα social media, ο κ. Καραμανλής «παίρνει πίσω» ουσιαστικά όσα είχε πει νωρίτερα καθώς αναφέρει χαρακτηριστικά: «σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι απόβρασμα, ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.»

Προσθέτει επίσης πως «το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον».

Αναλυτικά ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει:

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.


Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική.»

Δείτε τη δημοσίευση του Υπουργού:
 typosthes.gr