Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Η ισπανική εταιρεία σιδηροδρόμων ακυρώνει 1.152 δρομολόγια τραίνων λόγω τετραήμερης απεργίας.

Η ισπανική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Renfe έχει ακυρώσει 1.152 δρομολόγια τραίνων λόγω τετραήμερης απεργίας που κάλεσε η ένωση των εργαζόμενων CGT στις 31 Ιουλίου.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις παραδοσιακά πραγματοποιούν απεργίες στην πιο έντονη εποχή του χρόνου, όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφορών

Η διακοπή της εργασίας αναμένεται να επηρεάσει χιλιάδες ταξιδιώτες καθώς αυτοί εγκαταλείπουν ή επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές . Τα εργατικά συνδικάτα παραδοσιακά πραγματοποιούν απεργίες στην πιο έντονη εποχή του χρόνου, όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες μεταφοράς (Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι και ειδικά Σαββατοκύριακα). Παρόλο που οι περισσότερες από αυτές τις απεργίες ακολουθούνται μόνο από έναν μικρό αριθμό εργαζομένων, η καθιέρωση ελάχιστων υπηρεσιών σημαίνει ότι πρέπει να ακυρωθούν εκατοντάδες ταξίδια, διακόπτοντας τα σχέδια διακοπών των επιβατών.

Φέτος, το Υπουργείο Δημοσίων Έργων έχει θέσει τις ελάχιστες υπηρεσίες στο 75% της συνηθισμένης συχνότητας στη γραμμή δρομολογίων Cercanías σε ώρα αιχμής και 50% σε άλλες χρονικές στιγμές. Οι εργαζόμενοι Renfe πρέπει επίσης να παρέχουν το 65% των μεσαίων σιδηροδρομικών υπηρεσιών, το 78% από το AVE και το 25% από τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων.

Η απεργία θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου, με διακοπή εργασίας μεταξύ 12:00 και 16:00 και ξανά μεταξύ 8:00 και μεσάνυχτα. Έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ένωση CCOO που κάλεσε μια σιδηροδρομική απεργία στις 15 Ιουλίου, με αποτέλεσμα την ακύρωση 320 υπηρεσιών τρένων .

Σε μια κανονική μέρα, υπάρχουν περίπου 3.500 τραίνα Τερκανναία, 600 μεσαίες αποστάσεις και 382 τρένα μεγάλων αποστάσεων και μεγάλης ταχύτητας, σύμφωνα με την Renfe.


elpais.com