Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Άλλος για το τρένο; "Βουρ" για βουτιές στις παραλίες, δίπλα από την Πάτρα, με τον Προαστιακό!


Το τραινάκι που αγαπούν ακόμα περισσότερο αυτή την εποχή οι φοιτητές και η νεολαία

Άλλος για το τραινάκι;

Οι κοντινές παραλίες της Πάτρας αποτελούν την κύρια εξόρμηση των φοιτητών και της νεολαίας της πόλης, για τα πρώτα τους καλοκαιρινά μπάνια. Καστελόλαμπος, Ρίο, Άγιος Βασίλης και πάει λέγοντας.

Έτσι το θέλει η παράδοση των πρώτων ημερών του Ιουνίου όταν και οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια και αυτή η παράδοση δεν πρόκειται να σπάσει φέτος που οι ζέστες είναι αλήθεια ότι μπήκαν κάπως απότομα. 

Το βασικό μεταφορικό μέσο που οδηγεί τους φοιτητές της Πάτρας προς τις κοντινές παραλίες για λίγες στιγμές δροσιάς και ξεκούρασης από το άγχος της εξεταστικής (λέμε τώρα...) είναι φυσικά ο Προαστιακός.

Κάθε χρόνο οι νέοι και οι νέες που φτάνουν με τα μαγιό και τα μπανιερά τους στον σταθμό του Αγίου Ανδρέα ή ακόμα περισσότερο στον σταθμό της Τριών Συμμάχων για να πάνε σε κάποια παραλία, είναι δεκάδες. 

Φέτος βέβαια οι εργασίες που γίνονται για την έλευση του σύγχρονου τρένου χάλασαν κάπως την παράδοση. Ως γνωστόν τα δρομολόγια προς τον Άγιο Βασίλειο έχουν διακοπεί εδώ και ορισμένους μήνες και όσοι πάνε προς τα εκεί κατεβαίνουν από το τραίνο στο Ρίο και ανεβαίνουν στη συνέχεια στο τροφοδοτικό λεωφορείο για να φτάσουν στον προορισμό τους. 

Η διακοπή των δρομολογίων λόγω του προβλήματος που εμφανίστηκε στη γραμμή του Προαστιακού ανησύχησε ακόμα περισσότερο τους φοιτητές και τους νέους της πόλης.

Το τραινάκι, αντί να σταματάει στο Ρίο, περνώντας από τον Καστελόκαμπο, σταματούσε στο ύψος των Μποζαϊτίκων. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΣΕ, το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί άμεσα και ήδη από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης της γραμμής. 

Περιμένοντας την έναρξη της γραμμής για τις δυτικές παραλίες

Πάντως, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει εξαιτίας κυρίως των εργασιών για το σύγχρονο τρένο, η αύξηση του επιβατικού κοινού αρχές καλοκαιριού στον Προαστιακό παραμένει μεγάλη, με τον περισσότερο από τον κόσμο να παίρνει το τραινάκι για να πάει σύντομα σε κάποια διπλανή παραλία της Πάτρας. 

Σκεφθείτε λοιπόν τι έχει να γίνει όταν ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού στις δυτικές παραλίες της Πάτρας, από Βραχνέικα μέχρι Κάτω Αχαΐα, κάτι που αναμένεται στις αρχές του Ιουλίου όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης Αυτόματης Διάβασης. Αυτή τη στιγμή τα δοκιμαστικά δρομολόγια που γίνονται προς τα δυτικά της Πάτρας είναι σποραδικά.

Η έναρξή τους είναι κάτι που περιμένει πλέον αρκετός κόσμος για να εξυπηρετηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες φθηνά και γρήγορα. Μένει να δούμε αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υλοποιήσει κάποιες σκέψεις που είχε και βάλει λεωφορεία από την Κάτω Αχαΐα για να μεταφέρουν τον κόσμο προς Καλόγρια.

patrasevents.gr