Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Ενισχύεται ο σιδηροδρομικός τουρισμός στην Τουρκία

Η τουρκική τουριστική εταιρεία, Eastern Express, πραγματοποίησε δρομολόγιο από την Άγκυρα στην ανατολική επαρχία Kαρς την Τετάρτη και την Πέμπτη.
 Mάλιστα, το ταξίδι προπωλήθηκε μήνες πριν. 

Για τον σιδηροδρομικό τουρισμό 

Η Eastern Express λειτουργεί από τους τουρκικούς κρατικούς σιδηροδρόμους (TCDD) και σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού θέλει να αυξήσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται την Καρς κατά 30%. 
Ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Cahit Turhan και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy εγκαινίασαν το τρένο. 
Το τρένο έχει χωρητικότητα για 120 επιβάτες και σταματά σε πολλούς σταθμούς κατά τη διαδρομή. Η ζήτηση για την Eastern Express, που λειτουργεί σε μία από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου, έχει αυξηθεί σταθερά, ειδικά από νέους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα πριν από το πρώτο ταξίδι.
 Αυτή η γραμμή των 1.250 χιλιομέτρων ήταν ενεργή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πρόσφατα απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. 
Είναι διάσημο μεταξύ φοιτητών που ταξιδεύουν στα ανατολικά σύνορα της Καρς, που είναι διάσημη για τις χρυσές παραλίες της. Με ένα ταξίδι 30 ωρών και με υπηρεσία ύπνου , η νέα Eastern Express θα είναι μια απόλυτα τουριστική εμπειρία.
 Οι τουρκικές τουριστικές αρχές έχουν ξεκινήσει ένα διαφοροποιημένο πρόγραμμα τουριστικών διαδρομών, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ανατολίας. 

ΠΗΓΗ

/money-tourism.gr