Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Το Μετρό του Λονδίνου θα παρακολουθεί τους επιβάτες μέσω WiFi.

O οργανισμός ΜΜΜ του Λονδίνο σκοπεύει να αναπτύξει ένα σύστημα τους επόμενους μήνες, που θα μπορεί να παρακολουθεί τους επιβάτες οι οποίοι θα συνδέονται σε ένα δημόσιο WiFi στους υπόγειους σταθμούς της πόλης.

Ο οργανισμός μεταφορών της Βρετανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι «η συλλογή δεδομένων, που θα γίνεται με προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα αρχίσει στις 8 Ιουλίου 2019″ και θα περιλαμβάνει επιπλέον νέες βελτιωμένες υπηρεσίες για τους επιβάτες, όπως ενημερώσεις για καθυστερήσεις στα δρομολόγια, οι οποίες θα αρχίσουν κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Το σύστημα αυτό ξεκίνησε από μια δοκιμή που έγινε το 2016 και είχε διάρκεια ένα μήνα, με σκοπό να δώσει στον οργανισμό μεταφορών «μια πιο ακριβή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται μέσω των σταθμών, την αλληλεπίδραση μεταξύ υπηρεσιών και το πώς αναπτύσσεται η συμφόρηση». Επι του παρόντος, ο οργανισμός δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να βοηθήσει της επενδύσεις στον τομέα των δημόσιων μεταφορών.

Τα δοκιμαστικά Wi-Fi hotspots εγκαταστάθηκαν σε 54 σταθμούς εντός των ζωνών 1 έως 4. Εάν ένας επιβάτης είχε ενεργοποιημένο το Wi-Fi στη συσκευή του, τα hotspots κατέγραφαν τις απόπειρες σύνδεσης και τις αναζητήσεις σύνδεσης μέσω των διευθύνσεων MAC του.

Σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, συλλέχθηκαν πάνω από 509 εκατομμύρια στοιχεία από 5,6 εκατομμύρια συσκευές σε 42 εκατομμύρια διαδρομές.

Το νέο σύστημα θα είναι πιο εκτεταμένο, ωστόσο μόνο οι αιτήσεις σύνδεσης θα συλλέγονται από τα WiFi και δεν θα έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες περιήγησης ή στο ιστορικό.

Μέχρι τώρα ο οργανισμός μαζεύει πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις των επιβατών από το σύστημα των εισιτηρίων, που όμως δεν του παρέχει όσες λεπτομέρειες χρειάζεται.

Ένα API με πρόσβαση στις πληροφορίες των επιβατών βρίσκεται επίσης υπό ανάπτυξη, για την δημιουργία «νέων προϊόντων και υπηρεσιών».

Όσοι επιβάτες επιθυμούν να εξαιρεθούν από αυτό το σύστημα, έχουν την δυνατότητα, απενεργοποιώντας απλά το Wi-Fi της συσκευής τους ή ενεργοποιώντας την λειτουργία πτήσης όταν εισέρχονται στο Μετρό.

Φυσικά πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία της ιδιωτικότητας και κατά πόσο αυτή διαφυλάσσεται από ένα τέτοιο σύστημα, ενώ ο οργανισμός δηλώνει ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην δημιουργηθούν τέτοιου είδους προβλήματα για το επιβατικό κοινό.

secnews.gr