Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ανακοίνωση της ΔΕΣΚ-Σιδηροδρομικών.

Η ΔΕΣΚ-Σ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που τη στήριξαν και την τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές για το Σωματείο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών «ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ». 


Τα αποτελέσματα: ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 428. 

|Το αποτέλεσμα των εκλογών μας δίνει δύναμη και αυξάνει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο ταξικό κίνημα. Παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, παραμένει ισχυρός. 

Για μας η ψήφος των Σιδηροδρομικών δεν είναι λευκή επιταγή, ούτε μέσο συναλλαγής και ρουσφετιού αλλά σημαίνει εμπιστοσύνη και κυρίως ευθύνη. Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους, ότι παρά τις δυσκολίες, θα σταθούμε δίπλα, μαζί τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Η ψήφος τους, θα γίνει ένα ακόμη δικό τους όπλο στην αντιμετώπιση των αντεργατικών πολιτικών αλλά και στην ανασύνταξη σε ταξική κατεύθυνση του κινήματος. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή τη δήθεν αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για το ποιος προτείνει ή όχι την κατάργηση του πενθημέρου, είναι γνωστό τουλάχιστον εδώ στο Σιδηρόδρομο ότι αυτό δυστυχώς έχει συμβεί. Με ευθύνη συγκεκριμένων παρατάξεων και προσώπων στο σιδηρόδρομο, πρωτοστάτησαν γενικότερα στο πισωγύρισμα που επιδιώκεται στο σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στη χώρα μας. «Κατανοητή» η προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να μαζέψουν τα αμάζευτα, να εξωραΐσουν τα αισχρά. Μόνο η αλήθεια είναι απλή και μόνο μία. 

Το πενθήμερο συνάδελφοι, ορίζεται, καθορίζεται με πάρα πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ότι πέρα από αυτό το διαφοροποιεί, το επιμηκύνει ή το ελαστικοποιεί για τον οποιοδήποτε λόγο, δεν είναι πενθήμερο. 

Όλα μα όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια για να καλύψουν το βρώμικο και επικίνδυνο ρόλο που έχουν εργολαβικά αναλάβει, όσοι έχουν δεχθεί να ρίξουν νερό στο μύλο του εργασιακού μεσαίωνα. Δεν το κάνουν ούτε από άγνοια ούτε από αφέλεια. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Γι' αυτό εξάλλου στήριξαν και στηρίζουν τους πολιτικούς φορείς, τα κόμματα, την πολιτική της Ε.Ε., τις ιδιωτικοποιήσεις, την ίδια την καπιταλιστική «ανάπτυξη». Τα συμπεράσματα ανήκουν στους εργαζόμενους. 

Δίνουμε τη μάχη για Σωματεία που θα παλεύουν για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των επιχειρήσεων. 

Διεκδικούμε και παλεύουμε: 

> Αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις, σταθερή δουλειά, 

5νθημερο, διεκδίκηση 7ωρου. > Σ.Σ.Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. > Να γίνουν τακτικό προσωπικό με πρόσληψη όσοι εργάζονται με ατομικές 

συμβάσεις, μπλοκάκια κ.λ.π. > Παραμονή των μαθητών που τελειώνουν τη μαθητεία τους. 

Εκσυγχρονισμό, ανάπτυξη του Σιδηροδρόμου - Επαναλειτουργία των 

Περιφερειακών Δικτύων. > Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και ασφάλειας κυκλοφορίας των 

τρένων. > Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Βούρτση – 

Αχτσίογλου. 

Εμείς δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη βάρβαρη πολιτική τους, με τη λεηλασία της ζωής μας, με την ισοπέδωση του μέλλοντος των παιδιών μας. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων, και της Ε.Ε. 

Παλεύουμε για Σιδηρόδρομο που να ανήκει στο λαό 

και να υπηρετεί τις ανάγκες του. 

Με ταξικούς χαιρετισμούς. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚ -Σ


ΔΕΣΚ-Σ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ