Μια γαλλική εταιρεία έχει τη λύση για όσους επιβάτες των ΜΜΜ δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν το βιβλίο τους.
Μια από τις πιο γνώριμες εικόνες στα μέσα μαζικής μεταφοράς των πόλεων είναι οι επιβάτες που διαβάζουν ένα βιβλίο μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.
Μπορεί βέβαια τα τελευταία χρόνια τα βιβλία να έχουν αντικατασταθεί από e-readers και smartphones, όμως ο κόσμος συνεχίζει να διαβάζει.
Παρά την πληθώρα επιλογών που υπάρχουν στις μέρες μας, πολλοί από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο(ή τη διάθεση) να ολοκληρώσουμε ένα βιβλίο. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έχει μια γαλλική εταιρεία, η Short Édition, η οποία κατασκευάζει μηχανήματα που τυπώνει διηγήματα που μπορεί να διαβάσει κανείς μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Short Édition / O. Alexandre
Με το πάτημα ενός κουμπιού το μηχάνημα τυπώνει άμεσα ένα διήγημα ενός, τριών ή πέντε λεπτών – όσο διαρκεί περίπου μια σύντομη διαδρομή με το μετρό. Το εγχείρημα της Short Édition έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς έχει ήδη εγκαταστήσει μηχανήματα σε σταθμούς μετρό σε Γαλλία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Γουϊνέα. Ο Francis Ford Coppolaεντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με την ιδέα, που επένδυσε στην εταιρεία και έχει εγκαταστήσει ένα μηχάνημα στο εστιατόριο του στο Σαν Φρανσίσκο, το Café Zoetrope.
Short Édition / O. Alexandre
Πέραν κλασσικών διηγημάτων, τα μηχανήματα της Short Édition προσφέρουν πολλά νέα έργα γνωστών και ανερχόμενων συγγραφέων. Στα πλαίσια των εγκαινίων των πρώτων μηχανημάτων στην Μεγάλη Βρετανία, στον σταθμό Canary Wharf του Λονδίνου, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Anthony Horowitz έγραψε ένα διήγημα μυστηρίου.
Short Édition / Sophie Crepy Boegly
«Ήταν πρόκληση να γράψω μια ιστορία την οποία μπορεί να διαβάσει κανείς ανάμεσα σε δυο στάσεις – όχι απλά μια σύντομη ιστορία, αλλά μια πολύ σύντομη ιστορία. Επειδή αγαπώ τα μυστήρια, η ερώτηση για το εάν θα ήταν δυνατόν να γράψεις μια πραγματική ιστορία μυστηρίου με μια λύση που θα σε κάνει να χαμογελάσεις μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ήταν ακαταμάχητη. Η όλη ιδέα με διασκέδασε» σχολίασε ο Horowitz, αποκαλύπτοντας πως του πήρε «τρεις ή τέσσερις μέρες» να γράψει την ιστορία «Mr. Robinson».
clickatlife.gr