Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κινητοποίηση για φθηνές, σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες.

Κάλεσμα απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, σε κινητοποίηση που γίνεται την Τετάρτη 3 Απρίλη στις 5 το απόγευμα στην είσοδο του ΟΣΕ (σιδηροδρομικός σταθμός) για σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση - κάλεσμά του το Σωματείο: 

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μαθητές , φοιτητές, αυτοαπασχολούμενοι,

Η περιβόητη "δίκαιη ανάπτυξη" που μας καλεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ασπαστούμε και η επιστροφή στην κανονικότητα μόνο οργή προκαλούν στους εργαζόμενους και στο λαό της πόλης μας. Οι μισθοί πείνας, η ανεργία, η ανασφάλεια και συνολικότερα η αντιλαϊκή επίθεση εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας.

Κομμάτι της καθημερινότητάς μας είναι και αστικές συγκοινωνίες που αποτελούν για μας σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Αυτές συμπεριλαμβάνουν το χρόνο που χρειαζόμαστε για να πάμε από το σπίτι μας στη δουλειά, στο Πανεπιστήμιο, στο σχολείο, στη βόλτα μας και οπουδήποτε αλλού.

Αποτελεί μια σημαντική ανάγκη στη ζωή μας. Ζυγίζοντας τις ανάγκες μας και μετρώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για σύγχρονες, φθηνές και ασφαλείς μεταφορές δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την άθλια κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις αστικές συγκοινωνίες και συγκεκριμένα στον ΟΑΣΘ.

Αποδείχθηκε ότι ούτε ο μετοχοποιημένος ΟΑΣΘ, αλλά ούτε και ο σημερινός κρατικός δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της μετακίνησής μας, με το κόστος αυτής που είναι πολύ υψηλό, με την ασφάλεια και γενικότερα την κάλυψη αυτής της βασικής μας ανάγκης.

Έτσι ζούμε τις καθυστερήσεις σε δρομολόγια, λόγω των ελλείψεων σε σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι που πηγαίνουν στην εργασία τους τα ξημερώματα στα εργοστάσια, στα γραφεία και αλλού να προλαβαίνουν με την ψυχή στο στόμα τη βάρδιά τους, και πολλές φορές χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι να δέχονται και την απειλή της απόλυσης από τους εργοδότες τους. Το ίδιο λοιπόν μαρτύριο και κατά την επιστροφή που στοιβαζόμαστε σαν τις σαρδέλες, που περιμένουμε έξω από το εργοστάσιο μια ώρα για να περάσει το αστικό.

Το ίδιο άγχος βιώνουν και μαθητές, σπουδαστές (ΟΑΕΔ, ΑΕΝ) πρωινών και νυχτερινών σχολείων που επιβαρύνει τη διαδικασία μάθησης, αλλά και την ίδια τη ζωή των μαθητών και μάλιστα πολλές φορές βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Ως εδώ, τέρμα πια! 

Εμείς που με τον ιδρώτα και τη δουλειά μας βγάζουμε από την πέτρα νερό, που σπουδάζουμε και αναζητούμε μια στιγμή ανάπαυσης και απόλαυσης στη ζωή, δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!.

Δεν μπορεί την ώρα που ψηφίζονται τροπολογίες στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις των φόρων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που μας καλούνε να χαμογελάμε για 300 ευρώ και να λέμε και ευχαριστώ που δεν είμαστε στο μηδέν, να δεχθούμε αυτή τη ζωή και αυτό το χάλι στις μεταφορές μας.

Απαιτούμε:
Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό.
Κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων.
Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία.
Συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό.
Προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα.
Αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων.
Συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες, με αύξηση των δρομολογίων από τις συνοικίες προς τους σταθμούς που κατευθύνονται προς τη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, αλλά και σημεία που εργάζονται μαζικά οι εργαζόμενοι και αντίθετα.
Κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό».

902.gr