Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Έρχεται Μετρό στην Πάτρα! - Οι δεσμεύσεις και όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την περιοχή.


Δεν θα μπορούσε να μην κάνει αναφορά στα έργα που υλοποιούνται στην Πάτρα, σε αυτά που έγιναν ή σε αυτά που είναι να γίνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, μίλησε εκτενώς για τα έργα υποδομών και τις δυνατότητες που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, έδωσε η κυβέρνηση του στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Ξεκίνησε από το θαλάσσιο μέτωπο και την οριστική παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην Πάτρα, αφήνοντας φυσικά και το "καρφί" του στην δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι ελπίζει η επόμενη του Γιώργου Ρώρου (δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα τη στήριξη του στον υποψήφιο δήμαρχο), ότι θα καταφέρει να την αξιοποιήσει, όπως αναλογεί στην πόλη. 

Συνέχισε με το σύγχρονο τρένο, κάνοντας αναφορά στο δοκιμαστικό δρομολόγιο του από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το τρένο θα φτάσει υπογειοποιημένο σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της Πάτρας, αλλά και ότι η υπογειοποίηση θα συνεχιστεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Με λίγα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεσμεύτηκε ότι θα φέρει έως και Μετρό στην Πάτρα τα επόμενα χρόνια, (χωρίς να διευκρινίσει το πότε) στο πλαίσιο πάντα της απελευθέρωσης της επαφής με το θαλάσσιο μέτωπο, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος, μάλιστα σε προσωπικό τόνο, στον Γιώργο Ρώρο.

patrasevents.gr