Σε περίπτωση καθυστέρησης, η Ελλάδα θα χρειαστεί να επιστρέψει κοινοτικά κονδύλια ύψους 235 εκατ. ευρώ που είχε λάβει στο παρελθόν για έργα που υλοποιήθηκαν με πολλές καθυστερήσεις στο Θριάσιο.
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί το υπουργείο Υποδομών και η διοίκηση του ΟΣΕ για να προλάβουν κάποιες από τις προθεσμίες του διαγωνισμού «Θριάσιο ΙΙ».
Πρόκειται για την αξιοποίηση του ακινήτου των 1.450 στρεμμάτων, δίπλα στο σιδηροδρομικό εμπορευματικό κέντρο που έχει ήδη ανατεθεί στην κοινοπραξία της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και της Goldair Cargo.
Με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των θεσμών, ο νέος διαγωνισμός πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς τα τέλη Μαρτίου, χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να τηρηθεί.
Με αυτό το δεδομένο, προβλέπεται η προκήρυξη του διαγωνισμού ώς τα μέσα Φεβρουαρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, θα έχουν 45 ημέρες προθεσμία να καταθέσουν δήλωση ενδιαφέροντος και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν να υποβάλουν τις οριστικές, οικονομικές και τεχνικές, προσφορές τους.
Με αυτά τα δεδομένα, υπουργείο και ΟΣΕ θέλουν να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στα τέλη του επόμενου μήνα, ελπίζοντας να δοθεί παράταση από τις Βρυξέλλες.
Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί να επιστρέψει κοινοτικά κονδύλια ύψους 235 εκατ. ευρώ που είχε λάβει στο παρελθόν για έργα που υλοποιήθηκαν με πολλές καθυστερήσεις στο Θριάσιο.
Οι υποδομές, που κατασκευάστηκαν στο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, περιλαμβάνουν κτίρια διοίκησης, σιδηροδρομικό δίκτυο με ηλεκτροκίνηση και δυνατότητες εξυπηρέτησης εμπορευματικών συρμών.
Ο ανάδοχος που θα προκύψει από το νέο διαγωνισμό θα κατασκευάσει χώρους αποθήκευσης και τελωνείων, ενώ θα συμπληρώσει τις υποδομές που λείπουν.
Οι συνολικές επενδύσεις υπολογίζονται σε 20 εκατ. ευρώ, ενώ στο γειτονικό «Θριάσιο Ι», που καλύπτει περίπου 600 στρέμματα, οι ανάδοχοι προβλέπεται να διαθέσουν άνω των 120 εκατ. ευρώ την πρώτη διετία.
Ο νέος διαγωνισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει τη χρηματοδότηση και κατασκευή των εγκαταστάσεων από επενδυτικό σχήμα, που θα αναλάβει και την εκμετάλλευση των υποδομών για συγκεκριμένο χρόνο, που αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 30 χρόνια.
Η διάρκεια παραχώρησης της εκμετάλλευσης είναι ένας από τους δείκτες που θα μετρήσουν στην επιλογή του αναδόχου.
Αλλος ένας καθοριστικός παράγοντας που θα βαθμολογηθεί θα είναι το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου, το οποίο επίσης θα προτείνουν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.
Ενδιαφέρον για τη διαδικασία έχουν ήδη εκδηλώσει η ελληνική εταιρεία Goldair και η υπό ιταλικό έλεγχο ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις επιλογές τους οι Κινέζοι που διαχειρίζονται τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ.
Ο σιδηρόδρομος παρουσιάζει κινητικότητα και σε άλλους τομείς. Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η έκτακτη γενική συνέλευση στη ΓΑΙΑΟΣΕ που είχε συγκληθεί με πρωτοβουλία του υπερταμείου και θέμα την αξιολόγηση της διοίκησης, χωρίς να γίνει γνωστό αν θα ανανεωθεί η θητεία της ή θα γίνουν αλλαγές.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο φορέα διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου, καθώς στη ΓΑΙΑΟΣΕ ανήκουν περίπου 100.000 ιδιοκτησίες.
Διευθύνων σύμβουλος από το 2012 είναι ο Αθ. Σχίζας, που χειρίστηκε τον διαγωνισμό για το «Θριάσιο Ι», καθώς και το εμπορευματικό κέντρο στο Στρατόπεδο Κόδρου στη Θεσσαλονίκη.
Ενταση παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο ανάμεσα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ, με τον τελευταίο να ζητά να καταβάλουν οι Ιταλοί 14 εκατ. ευρώ για χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου το 2018.
Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα
efsyn.gr
