Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

GEFCO: Παραδίδει βαγόνια για να στηρίξει το νέο εργοστάσιο του PSA Groupe στην πόλη Κενίτρα του Μαρόκου

Βασιζόμενη στη μοναδική εμπειρία της στον τομέα της αυτοματοποιημένης εφοδιαστικής και των λύσεων πολυτροπικών αλυσίδων εφοδιασμού, η GEFCO μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2018 τα δύο πρώτα βαγόνια για να στηρίξει το νέο εργοστάσιο του Groupe PSA στην Κενίτρα στο Μαρόκο. Σαράντα πέντε βαγόνια θα πραγματοποιήσουν το ταξίδι από το λιμάνι Saint-Nazaire στη Γαλλία στο λιμάνι της Ταγγέρης στο Μαρόκο έως το τέλος του 2019. Συνολικά 47 βαγόνια θα μεταφέρουν νέα οχήματα στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Ταγγέρη με την Κενίτρα, όπου το PSA Groupe θα εγκαινιάσει νέα μονάδα. Η παραγωγική ικανότητα για το εργοστάσιο της Κενίτρα αναμένεται να φθάσει τα 200.000 οχήματα ετησίως έως το 2020.

Ως μία μοναδική πρόκληση όσον αφορά τις βιομηχανικές απαιτήσεις και δυνατότητες, το έργο αυτό καταδεικνύει τη στενή συνεργασία μεταξύ του PSA Groupe και της GEFCO.

Υποστήριξη της ανάπτυξης του PSA Groupe στην Κενίτρα

Η σύνδεση μεταξύ Κενίτρα και Ταγγέρης θα βοηθήσει το PSA Groupe να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους του αναφορικά με το νέο εργοστάσιο. Η παραγωγή στην Κενίτρα αναμένεται να φθάσει τα 100.000 οχήματα το 2019 και στη συνέχεια 200.000 ετησίως από το 2020 και μετά.

Η ομάδα της GEFCO σε όλο τον κόσμο συνεργάστηκε για να εξασφαλίσει την επιτυχία κάθε βήμα αυτής της περίπλοκης διαδικασίας: δρομολόγηση βαγονιών από το λιμάνι του Saint Nazaire στη Γαλλία, ανακαίνιση και προσαρμογή των βαγονιών, φόρτωση τους σε πλοίο και παράδοση τους στο λιμάνι της Ταγγέρης. Η λειτουργία των βαγονιών θα προχωρά μέσω του γραφείου των εθνικών σιδηροδρόμων του Μαρόκου (ONCF), μεταφέροντας οχήματα από το εργοστάσιο του PSA Groupe στην Κενίτρα στο λιμάνι της Ταγγέρης, προτού εξαχθούν στην Ευρώπη.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το PSA Groupe έχει εμπιστευτεί τη GEFCO για αυτό το συναρπαστικό έργο και είμαστε σίγουροι ότι διαθέτουμε τη κατάλληλη εμπειρία και τις ικανότητες για να το φέρουμε εις πέρας επιτυχώς», εξήγησε η Anne Lambusson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνη του λογαριασμού του PSA Groupe, στη GEFCO. «Η μοναδική εμπειρία της GEFCO στην αλυσίδα εφοδιασμού μας δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την εξαιρετική πρόκληση και προσβλέπουμε ιδιαίτερα να συμβάλουμε στην στρατηγική ανάπτυξης των πελατών μας».

Ενίσχυση της ισχυρής θέσης της GEFCO στην Αφρική

Μέσω αυτού του έργου, η GEFCO υποστηρίζει τη φιλόδοξη αναπτυξιακή στρατηγική του PSA Groupe στο Μαρόκο και την Αφρική ευρύτερα. Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων σχεδιάζει να καταστήσει την Κενίτρα έναν κορυφαίο βιομηχανικό κόμβο και έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός ειδικού δικτύου.

Το έργο αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της GEFCO στο Μαρόκο. Τον Ιανουάριο του 2018, η GEFCO ανακοίνωσε την εξαγορά της GLT, εξειδικευμένου μεταφορέα Ευρώπης-Μαρόκου και κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης της πύλης μεταξύ Algeciras και Ταγγέρης. Σήμερα, η GEFCO-Μαρόκο είναι ηγέτης στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας και αναμένει να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της σύντομα για να στηρίξει τη μελλοντική της ανάπτυξη.

businessnews.gr