Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

ΕΡΓΟΣΕ: Εντός του Ιανουαρίου στην κυκλοφορία η νέα γραμμή Λειανοκλάδι - Δομοκό.


Η ΕΡΓΟΣΕ ανακοινώνει ότι την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποίησε ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς την ολοκλήρωση της γραμμής Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου δρομολογήθηκε ειδικός συρμός ο οποίος πέρασε την σήραγγα της Όθρυος, και δια μέσου της νέας γραμμής μέχρι τον Σ.Σ. Αγγειών, έφθασε στον Δομοκό.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Δουκάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστο Διονέλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που επιβλέπουν το μεγάλο έργο της Σύμβασης 635 για την νέα διπλή, ηλεκτροκινούμενη και σηματοδοτούμενη γραμμή Τιθορέα-Δομοκός επιβιβάστηκαν σε τρένο στο Λιανοκλάδι και επιθεώρησαν τα ολοκληρωμένα συστήματα της σήραγγας και την νέα γραμμή.
Κατόπιν, μετέβησαν στην κρεμαστή σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ 26 στην Εκκάρα, όπου και διαπίστωσαν ότι έχουν πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες επιδομής, φέρνοντας το έργο πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του.
Με τα νέα δεδομένα, η ΕΡΓΟΣΕ προγραμματίζει να παραδώσει την νέα γραμμή στον ΟΣΕ εντός του Ιανουαρίου 2019, ώστε άμεσα να αρχίσουν δρομολόγια συρμών ντήζελ σε πρώτη φάση και ηλεκτρικών αμέσως μετά.

Με το έργο αυτό ξεκινάει μια νέα εποχή για το σιδηρόδρομο, αφού ολοκληρώνεται ένα έργο που για περισσότερο από 30 χρόνια αποτελούσε πρωταρχικό στόχο του σιδηροδρόμου.

ergose.gr