Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εντατικοί έλεγχοι στους σταθμούς του Βερολίνου το Σαββατοκύριακο.

  Τις τελευταίες δύο νύχτες, η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βερολίνου πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους μετά την απαγορεύσει της μεταφοράς επικίνδυνων αντικειμένων, σε 13 σταθμούς της πόλης.



Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2018 και αφορά μαχαίρια κάθε είδους, ερεθιστικό αέριο και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο χτυπήματος. Η παρακολούθηση πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα με διαφορετική ένταση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ελέγχθηκαν συνολικά 2075 άτομα. Οι αστυνομικοί αποκάλυψαν 55 παραβιάσεις και κατάσχεσαν διάφορα μαχαίρια, αέρια και κατσαβίδια. Επιπλέον, σε άλλες 13 περιπτώσεις οι δυνάμεις κατέγραψαν παραβιάσεις του νόμου περί όπλων.

Οι έλεγχοι αποκάλυψαν συνολικά 93 ποινικά αδικήματα. Κυρίως χρήση ναρκωτικών ουσιών. Μεταξύ άλλων παραβιάσεις άδειών παραμονής, έως και εκτέλεσης τεσσάρων ενταλμάτων σύλληψης.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019 για τις Παρασκευές και τα Σάββατα από τις 20:00 έως τις 6:00 της επόμενης ημέρας. σε τραμ, Regionalbahn και τρένα μεταξύ των σταθμών Berlin-Lichtenberg και Berlin-Zoologischer Garten συμπεριλαμβανομένων όλων των ενδιάμεσων σταθμών.

europolitis.eu