Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κατερίνη. Το εργοστάσιο εμποτισμού του ΟΣΕ περιμένει την αξιοποίηση του. Δείτε το βίντεο.

Πέρασαν πέντε και πλέον χρόνια από τότε που έπαυσε να λειτουργεί το εργοστάσιο εμποτισμού του ΟΣΕ στον σιδηροδρομικό σταθμό Κατερίνης. Έκλεισε ένα εργοστάσιο το οποίο ήταν ένα από τα ποιο σημαντικά για την οικονομική ζωή του νομού Πιερίας.

Αν και από την ήμερα που έπαυσε να λειτουργεί το εργοστάσιο έχουν γίνει διάφορες προτάσεις για την αξιοποίηση του εν τούτοις ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί και χώρος παραμένει ανεκμετάλλευτος. Μια από τις προτάσεις προέβλεπε την δημιουργία χώρων αναψυχής με διατήρηση όλων των μουσειακών στοιχείων του εργοστασίου. Μια πρόταση που δεν έχει προχωρήσει προς την υλοποίηση της για άγνωστους λόγους. «Αν αξιοποιηθεί το εργοστάσιο θα δώσει ζωντάνια στην περιοχή και ο ΟΣΕ θα έχει το δικό του οικονομικό όφελος» μας είπαν εργαζόμενοι. 

Θύμα της τεχνολογίας

Το κλείσιμο του εργοστασίου κρίθηκε αναγκαίο λόγω των νέων υλικών που έφερε η σύγχρονη τεχνολογία, αν και οι εργαζόμενοι υποστήριζαν ότι ήταν εφικτή η επιβίωση του. Το εργοστάσιο έγινε βασικά για τις ανάγκες του ΟΣΕ. 
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την δημιουργία στρωτήρων από τσιμέντο οι ξύλινοι στρωτήρες καθώς και οι ξύλινοι στύλοι για την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ πέρασαν σε δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα το έργο να μειώνεται με επακόλουθο και την μείωση του προσωπικού. Με το κλείσιμο του εργοστασίου έκλεισαν παράλληλα και πολλά επαγγέλματα που βοηθούσαν στην οικονομική ανάπτυξη της Κατερίνης

Για να διαβάστε όλοι την ιστορία και την προσφορά του εργοστασίου πατήστε εδώ

Το παραπάνω ρεπορτάζ γράφηκε στις 11 Νοεμβρίου 2012 και σήμερα 2018 το εργοστάσιο παραμένει αναξιοποίητο σύμφωνα με ρεπορτάζ της tv 100



Χρήστος Γιαννακίδης