Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Καταρρέει η ΣΤΑΣΥ - Μειωμένα 30,5% τα έσοδα σε σχέση με το 2014.

Για επικείμενη κατάρρευση της εταιρείας ΣΤΑΣΥ που ελέγχει το δίκτυο του Μετρό, του ΤΡΑΜ και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου κάνει λόγο ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής.

Με αφορμή την αθώωση του πρώην επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ και Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Παπαθανάση (η κυβέρνηση είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά του κ. Παπαθανάση) ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για:

-επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της ΣΤΑΣΥ, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν "επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν λάμβανε καμία κρατική επιδότηση"

-συσσώρευση ελλειμμάτων της ΣΤΑΣΥ, τη στιγμή που έχουν αυξηθεί όλα τα εισιτήρια. "Υπενθυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το εισιτήριο μειώθηκε από 1,40 σε 1,20 ευρώ ενώ παράλληλα επετεύχθη λειτουργική κερδοφορία" σημειώνει.

- σημαντική μείωση στα έσοδα της ΣΤΑΣΥ κατά 30,5% σε σχέση με το 2014, παρά την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.



Σημειώνεται ότι η δίκη για την ποινική δίωξη κατά του κ. Παπαθανάση, έγινε χθες, με τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση του, εισήγηση που υιοθετήθηκε ομόφωνα από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων.

capital.gr