Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Σχεδιάζεται η δρομολόγηση ειδικής αμαξοστοιχίας που θα μεταφέρει επιχειρηματίες στην ΔΕΘ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ START UPS ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ START UPS ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

Το project για το θεματικό πάρκο των start ups, που θα καλύψει μία επιφάνεια 3.000 τμ τρέχει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το οποίο μίσθωσε το περίπτερο, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε ένα ενιαίο χώρο νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ανταπόκριση των start ups στο προσκλητήριο του υπουργείου για συμμετοχή στο περίπτερο της καινοτομίας είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με περισσότερες 100 επιχειρήσεις να έχουν δηλώσει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής.
Στόχος είναι η ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος των start ups τεχνολογίας μέσα από την παρουσίαση των επιτευγμάτων τους και βέβαια η δικτύωση και η ενίσχυση της εξωστρέφειας τους μέσα από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις. Μάλιστα, το θεματικό πάρκο βρίσκεται κοντά στο περίπτερο 13, που θα στεγάσει την αμερικανική συμμετοχή και θα έχει σαφή προσανατολισμό στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, προκειμένου οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και επενδυτές από τις ΗΠΑ.
Προς την κατεύθυνση της δικτύωσης και της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των star ups το υπουργείο σχεδιάζει να επιστρατεύσει και ένα ειδικό τρένο για τη ΔΕΘ, προκειμένου οι επιχειρηματίες που θα συμμετέχουν στο θεματικό πάρκο πριν την έναρξη της έκθεσης να μεταβούν οργανωμένα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο μετά τη λήξη της διοργάνωσης.

Αθανασία Μπίδιου
Πηγή: voria.gr