Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Πώς το Brexit αυξάνει τις ουρές σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς τρένων.


Αντιμέτωποι με τις παράπλευρες συνέπειες του Brexit βρίσκονται οι Βρετανοί ταξιδιώτες, οι οποίοι θα βρεθούν ενώπιον... ουρών σε λιμάνια, αεροδρόμια και σταθμούς χωρών της Ε.Ε.
Ουρές σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς αναμένεται να «δημιουργήσει» το Brexit το επόμενο διάστημα, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων στις μετακινήσεις Βρετανών και Ευρωπαίων.

Η διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των συνοριακών ελέγχων όσων Βρετανών πολιτών επισκέπτονται τις γειτονικές, ευρωπαϊκές χώρες. Έτσι, οι επιβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και επιπλέον ταλαιπωρία.
Στο πλαίσιο αυτό, την προηγούμενη εβδομάδα, ο γαλλικός σιδηρόδρομος προανήγγειλε την αναμόρφωση του τερματικού σταθμού «Gare du Nord», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα… συγχρωτισμού. Αντίστοιχα ζητήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και στις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά, όπως το Βέλγιο και η Ολλανδία.

«Οι μεγάλες και επιζήμιες καθυστερήσεις θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο» προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα «The Independent» και καθιστά αναγκαία την επίτευξη μίας μελλοντικής διμερούς συμφωνίας για την αποσόβηση των προκλήσεων.

Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αναμένεται να αντιμετωπίσουν επιπλέον ταλαιπωρία, μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση της Ε.Ε. Σημειώνεται ότι το Λονδίνο έχει προαναγγείλει την αποχώρησή του, εκτός των άλλων, από την Ενιαία Αγορά, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική.

Ήδη, σε αρκετές χώρες σχεδιάζεται η αναβάθμιση των υποδομών σε λιμάνια, αεροδρόμια και σταθμούς. Εκτός των γαλλικών σιδηροδρόμων, έργα αναβάθμισης θα λάβουν χώρα και στην Ολλανδία, με το λιμάνι του Ρότερνταμ να προχωρά στην πρόσληψη 750 πρόσθετων τελωνειακών.

Πηγή: sputniknews.gr