Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ηλεκτροδηγοί Αττικό Μετρό: Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ βρίσκεται σε πανικό!!!!

Αφού αδιαφορούσε προκλητικός εδώ και πολύ καιρό, στις οχλήσεις του σωματείου μας, εφαρμόζοντας την γνωστή παρελκυστική τακτική, με καθυστέρηση δυο εβδομάδων και διαρροές στα ΜΜΕ αποφάσισε να παραδεχθεί τα όσα της καταλογίζουμε. Παράλληλα, προσπάθησε να δικαιολογηθεί, επικαλούμενη τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας καθώς και να μετακυλήσει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους και στο σωματείο που τους εκπροσωπεί.
Μετά από την διαβεβαίωση της διοίκησης του ΟΑΣΑ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, ότι τα χρήματα για ανταλλακτικά δίνονται κανονικά στην ΣΤΑΣΥ οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι ελλείψεις «πάγιων» υλικών όπως τροχοί, φρένα, πυροσβεστήρες, φρέον για τα κλιματιστικά, λάμπες στους χώρους επιβατών κ.α οφείλονται σε κακό προγραμματισμό. 
Κακός προγραμματισμός υπάρχει και στο μείζων θέμα των ελλείψεων σε ηλεκτροδηγούς. Από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Διευθύνων Σύμβουλος, «φρόντισε» να μειώσει τη δύναμη των ηλεκτροδηγών κατά 30 άτομα λόγω των ρουσφετολογικών προαγωγών και μετακινήσεων μέσα και έξω από την εταιρία.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ηλεκτροδηγούς, οι αιτήσεις ήταν 4, ενώ σε ανάλογη πρόσκληση για Υπεύθυνους Σταθμού, οι αιτήσεις ήταν 130!!! Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, φανερώνοντας την απαξίωση που έχει υποστεί η ειδικότητά μας. Η προσπάθεια που «καταβάλλεται» από την Διοίκηση, αφορά αυτούς τους 4 εργαζόμενους!!!!! 
Τέλος, στη μερίδα αυτή των δημοσιογράφων, οι οποίοι ουσιαστικά αδιαφορούν για τους λόγους που προκηρύσσεται μια στάση εργασίας και στέκονται αποκλειστικά στη συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή, σε ότι μας αφορά θα πρέπει να πούμε τα εξής.
Το σωματείο μας ιδρύθηκε το 2000 εκπροσωπώντας όλους τους ηλεκτροδηγούς των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Το 2012 υπεστήκαμε διάσπαση και προσπάθεια αφανισμού από ανθρώπους που η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε, πρωτόδικα, αλλά και στο εφετείο να καταδικάσει. Στις τελευταίες στάσεις εργασίας που πραγματοποιήσαμε το ποσοστό συμμετοχής των μελών μας σε αυτές ήταν 100%. 

Με απόλυτο σεβασμό στο πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι, για τους οποίους δεν είμαστε υπεύθυνοι, θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των επιβατών και των εργαζομένων. 


Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας
                                   
                                    
Ε.Μπιτσώρης                            Π. Ψυρούκης