Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Παρίσι: Πυρκαγιά άφησε χωρίς ρεύμα 16.000 νοικοκυριά-Διακοπή κυκλοφορίας τρένων.

Περίπου 16.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε πολλές κοινότητες του Hauts-de-Seine εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της περιφέρειας και του RTE.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης αφορά το Σατιγιόν, το Κλαμάρ, τη Βάνβ, το Μαλακόφ, το Ισί-λε Μουλινό.

Ένας διανομέας του RTE ανεφλέγη στις 11.30 το πρωί μπροστά στο ξενοδοχείο Accor Ισί-λε-Μουλινό, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Microsoft στην όχθη του Σηκουάνα, προκαλώντας σύννεφα μαύρου καπνού. Περί τα 2.500 άτομα απομακρύνθηκαν από τα παρακείμενα κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και οι άνθρωποι επέστρεψαν στα γραφεία τους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αγνοεί το αίτιο της πυρκαγιάς και διευκρίνισε ότι τα καλώδια τροφοδοσίας δεν υπέστησαν ζημίες, εκτός ενός: αυτού που τροφοδοτεί τον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς.

Κανένας συρμός δεν κυκλοφόρησε από το μεσημέρι στον σταθμό, ενώ η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF προβλέπει ότι μέχρι το βράδυ θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην άφιξη και των αναχώρηση των συρμών και καλεί τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή ένα εναλλακτικό σχέδιο ηλεκτροδότησης, που θα επιτρέψει την άφιξη και την αναχώρηση μόνο μέρους των συρμών από το απόγευμα.



Πηγή: skai.gr