Το γεγονός και μόνο ότι ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός κ. Μαλλίνης Γεώργιος διάγει τα 105 χρονιά της ζωής του σήμερα, μας οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι είναι από τους λίγους εναπομείναντες της γενιάς του που βίωσαν τα δραματικά γεγονότα της κατοχής και της μεταπολεμικής περιόδου.
Ο εργασιακός του βίος στον σιδηρόδρομο πέρασε από πολλές φάσεις με κάλες και άσχημες στιγμές.
Ο εργασιακός του βίος στον σιδηρόδρομο πέρασε από πολλές φάσεις με κάλες και άσχημες στιγμές.
Το 1937 και σε ηλικία 23 ετών προσλαμβάνεται στους σιδηρόδρομους του Ελληνικού Κράτους (ΣΕΚ) και στο Εργοστάσιο Μεταλλικών Κατασκευών (ΕΜΚ) στον τεχνικό κλάδο. Λίγο καιρό αργότερα γίνεται οδηγός δρεζινών, ειδικότητα που κράτησε μέχρι την αποχώρηση του από τον σιδηρόδρομο.
Κατά την διάρκεια της Κατοχής μετέφερε με την δρεζίνα σε διάφορα μέρη το δικτύου Γερμανούς κατακτητές. Μάλιστα όπως μας διηγήθηκε σε μια διαδρομή είχε ένα δυσάρεστο συμβάν. Άνοιξε η πόρτα της δρεζίνας και έπεσε έξω ένας Γερμανός με αποτέλεσμα να βρει τραγικό Θάνατο.
Για πολλά χρόνια μετέφερε με την δρεζίνα ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων σε διαφορές περιοχές του δικτύου και ιδιαιτέρα προς Ειδομένη , Πλατύ και Μανδράκι. Μεταξύ τους ο κ. Μάλλινης είχε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση συνεργασίας και αγάπης που και σήμερα ακόμη θυμάται τα ονόματα τους , όπως, τον Σοφρά, τον Καγκελάρη και τον Αδαμίδη.
Ιδιαίτερα αναφορά μας έκανε ο κ. Μαλλίνης όταν με την δρεζίνα των επίσημων την Α1 μετέφερε για επιθεώρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και των γεφυρών τον τότε Υπουργό Συγκοινωνιών και μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Τον πήρα με την Δρεζίνα μου της Α1 που ήταν των επίσημων και τον μετέφερα από την Θεσσαλονικη μέχρι την Νάουσα για να δει την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο» μας ανέφερε ο κ. Μαλλίνης
Πριν λίγες ήμερες ο πρόεδρος του Μουσείου Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέας Μυλωνάκης πρότεινε στον κ. Μάλλινη να επισκεφτεί του Μουσείο Σιδηροδρόμου και να δει από κοντά τις δρεζίνες που ο ίδιος οδήγησε.
Αυτό δεν καταστεί δυνατό λόγω το προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε.
Όμως ο γιο του Δημήτρης μη χαλώντας την επιθυμία του πατέρα του φωτογράφισε τις δρεζίνες τις έδειχνε και εκείνος με πολύ συγκίνηση έλεγε για κάθε δρεζίνα τα χαρακτηριστικά της και τα όσα του θύμιζαν.
Ο κ. Μαλλίνης Γιώργος έχει δυο γιους τον Δημήτρη και τον Κυριάκο, δυο εγγόνες και ένα δισέγγονο.
Να σημειώσουμε ακόμα ότι γενέτειρα του είναι το χωριό Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.
Χρήστος Γιαννακίδης.