Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Ολλανδοί φοιτητές δοκίμασαν τον hyperloop ηλεκτροκινητήρα τους στον ESA.

Μια ομάδα Ολλανδών φοιτητών που πρόκειται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό «Hypeloop» του δισεκατομμυριούχου Elon Musk της εταιρείας SpaceX τον Ιούλιο είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τον ηλεκτρικό κινητήρα τους σε συνθήκες σχεδόν μηδενικής βαρύτητας στο κέντρο δοκιμών του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA) στο Noordwijk της Ολλανδίας ανακοίνωσε η ESA.

Η ομάδα των φοιτητών από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Deft είναι μια απο τους 20 φιναλίστ που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό SpaceX Hyperloop Pod Competition 3 στις 22 Ιουλίου.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν το δοκιμαστικό κέντρο της ESA που συνήθως χρησιμοποιείται για την δοκιμή δορυφόρων για να δoκιμάσουν πως λειτουργούν ο ηλεκτροκινητήρας, οι μπαταρίες, οι αισθητήρες και τα φρένα καθώς κινείτο με μεγάλες ταχύτητες μέσα σε αγωγούς με κενό αέρος.

To Hyperloop, το οποίο θεωρείται από πολλούς το τραίνο του μέλλοντος, θα αποτελείται από καμπίνες-κάψουλες που θα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες μέσα σε αγωγούς με κενό αέρος.Συντάκτης: Δημήτρης Κοντογιάννης
Πηγή: ert.gr