Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων.

Από προηγούμενη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Συγκέντρωση την Τρίτη 15 Μάη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις







Νέα συγκέντρωση, την Τρίτη 15 Μάηστις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.
Με τη συγκέντρωσή τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές, ενάντια στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης και των προκατόχων της.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που οργάνωσε στις 25 Απρίλη, με κατάληξη στο υπουργείο Εργασίας. Καλεί τους συνταξιούχους να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα: «Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εφαρμόσει τις καταστροφικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/2016. Οι συντάξεις μας, που τις πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας, γίνονται προνοιακά βοηθήματα», τονίζει στην ανακοίνωσή της, καλώντας σε πανελλαδικό ξεσηκωμό και μαραθώνιο κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.
Οι συνταξιούχοι απαιτούν:
  • Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Οχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
  • Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης.
  • Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.
Σε άλλες πόλεις
Μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων του νομού. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρέτισαν επίσης η Σούλα Ακζιώτη, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου και πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Ρούσσας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων των συνταξιούχων συνεχίζεται και σε μια σειρά πόλεις στην υπόλοιπη χώρα. Σήμερα, συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, και στη Ρόδο, στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Plaza». Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί οι εξής συγκεντρώσεις: Στην Κεφαλονιά, αύριο Τετάρτη στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 10 Μάη στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17 Μάη στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγοράς. Στην Καβάλα, την Τρίτη 22 Μάη στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

Πηγή: rizospastis.gr