Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Στάσεις εργασίας σε τρόλεϊ, τρένα και προαστιακό.

Ταλαιπωρία του κόσμου

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού με τα τρόλεϊ και τα τρένα του προαστιακό και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναμένεται να παρουσιαστούν αυτήν την εβδομάδα λόγω των στάσεων εργασίας που εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα δύο συγκοινωνιακά μέσα.

Συγκεκριμένα, χωρίς τρόλεϊ θα μείνει για πέντε ώρες η Αθήνα, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, λόγω της στάσης εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, από τις 12.00 έως τις 17.00, προκειμένου να συμμετέχουν στην γενική συνέλευση που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.
Tην επόμενη ημέρα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. έως τις 15:00, στον Προαστιακό σιδηρόδρομο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Λόγω της στάσης εργασίας, στο ίδιο διάστημα δεν θα πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.
Την στάση εργασίας, η οποία αφορά το προσωπικό των εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ, εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Υπενθυμίζεται, ότι η 26η Απριλίου 2018 είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης βελτιωμένης προσφοράς από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το ΤΑΙΠΕΔ, για την εξαγορά της ΕΕΣΣΤΥ.

Συντάκτης: Κώστας Ντελέζος
Πηγή: tanea.gr