Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ανοικτός σε επισκέπτες για μία μέρα ο σταθμός Αγία Βαρβάρα του Μετρό.


Τα δρομολόγια του Μετρό στο σταθμό της Αγίας Βαρβάρας δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, το νωρίτερο, πριν από το καλοκαίρι του 2019. Το εργοτάξιο όμως του σταθμού θα είναι ανοικτό για μία μέρα μόνο για όσους θέλουν να ξεναγηθούν στα πλαίσια του Open House Athens 2018.
Ο σταθμός της Αγίας Βαρβάρας (Αγίας Ελεούσης 1, Αγία Βαρβάρα) θα είναι ανοικτός το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, μεταξύ 10:00 – 13:00. Δεν απαιτείται κράτηση θέσεων και η είσοδος είναι δωρεάν.
Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.
Στην Αθήνα πραγματοποιείται από το 2014 κάθε άνοιξη. Το 5ο OPEN HOUSE Athens προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου-1 Απριλίου με πολλές παράλληλες δράσεις που θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα.

Πηγή: athenstransport.com