Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Προτείνουν εφαρμογές που θα φέρουν διευκολύνσεις στα μέσα μεταφοράς της Νέας Υόρκης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Φανταστείτε ότι πρόκειται να μπείτε στο μετρό της Νέας Υόρκης, όταν μια εφαρμογή σας προειδοποιεί ότι η πλησιέστερη πλατφόρμα τρένων είναι υπερπλήρης. Στη συνέχεια σημειώνει ότι υπάρχει ένα λεωφορείο πέντε λεπτά μακριά και σας κατευθύνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

’Η φανταστείτε να επιβιβάζεστε σε ένα αστικό λεωφορείο και ετοιμάζεστε αγγίζοντας το smartwatch σας να πληρώσετε. Και η διαδρομή αποδεικνύεται δωρεάν, επειδή έχετε ήδη φτάσει τις μέγιστες πληρωμές σας για το συγκεκριμένο μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Wall Street Journal», oι σύμβουλοι των δημοσίων μεταφορών καλούν την Αρχή Μητροπολιτικών Μεταφορών (ΜΤΑ) της Νέας Υόρκης να αρχίσει τώρα να συζητά αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, καθώς ξεκινά τη σταδιακή εισαγωγή ενός νέου συστήματος πληρωμής ναύλων το επόμενο έτος.

Σε μια επιστολή και έκθεση που διαβιβάστηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της MTA την Τετάρτη, οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι η νέα τεχνολογία που εγκαθιστά η MTA θα της επέτρεπε να υιοθετήσει νέες πολιτικές πληρωμών με απεριόριστες δυνατότητες. Θα μπορούσε επίσης να κάνει καλύτερη χρήση των δεδομένων σχετικά με τον συνωστισμό στα λεωφορεία και το μετρό.

«Φοβόμαστε ότι αν δεν ζητήσουμε ούτε καν βασικά πράγματα δεν πρόκειται να το κάνουν», δήλωσε ο Colin Wright, εκ των συντακτών της έκθεσης που εργάζεται για το «TransitCenter» που είναι ένα think tank δημοσίων μεταφορών.

Οταν η MTA έθεσε σε λειτουργία την MetroCard σχεδόν πριν από 25 χρόνια, χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να προστεθούν βασικές λειτουργίες όπως απεριόριστες διαδρομές και δωρεάν μεταφορές μεταξύ του μετρό και του λεωφορείου.

Ενας εκπρόσωπος της MTA, ο Jon Weinstein, δήλωσε ότι ο οργανισμός αναμένει να εξετάσει τις συστάσεις. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισάγαμε τεχνολογία πληρωμών ναύλων του 21ου αιώνα στην MTA, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προς τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του συστήματός μας», δήλωσε ο κ. Weinstein.

Το νέο σύστημα πληρωμών θα επιτρέψει στους επιβάτες να χρεώνουν και να πληρώνουν ανέπαφα με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, με smartphone ή με έξυπνη κάρτα που εκδίδεται από το MTA.

Οι αναγνώστες καρτών θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε επιλεγμένους σταθμούς του μετρό και σε λεωφορεία τον Μάιο του 2019 και θα πρέπει να είναι διαθέσιμοι σε όλο το σύστημα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Η MetroCard θα παραμείνει σε χρήση μέχρι την προτεινόμενη αποχώρησή της το 2023.

Πηγή: ekirikas.com