Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ινδός επιχειρηματίας, μετά τα βαγόνια, έκανε ένα Airbus πολυτελές εστιατόριο!Ξέραμε ότι το περίφημο Majarajas' Express, το πολυτελές τρένο στην Ινδία, «γέννησε» δύο ρεστοράν, τα «Rang Mahal» και «Mayur Majal» (δύο βαγόνια του φιλοξενούν αυτά τα μυθικά εστιατόρια).

Μαθαίνουμε τώρα ότι ο Ινδός επιχειρηματίας Parampreet Singh Luthra εμπνεύστηκε από αυτά και, στην πόλη Ludhiana, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αγόρασε ένα παροπλισμένο Airbus A320 και το μετάτρεψε σε πολυτελές ρεστοράν για vegan, με δυνατότητα να υποδέχεται 72 συνδαιτημόνες, με καφέ και αρτοποιείο.
«Εμπνευστήκαμε από το “Maharajas' Express” και θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο μέσα σ' ένα αεροπλάνο» είπε ο δαιμόνιος Ινδός στο Mashable India.
Τους πήρε έναν ολόκληρο χρόνο, σ' αυτόν και στους συνεταίρους του. Επανασχεδιάστηκε το εσωτερικό της ατράκτου του αεροσκάφους, έχοντας κατά νου να διατηρηθεί η αίσθηση του αεροπορικού ταξιδιού. «Θέλαμε να διατηρήσουμε τα περισσότερα μέρη του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου και του ενός εκατομμυρίου καλωδίων» εξήγησε. 
Υπήρξαν ενστάσεις, ως προς θέματα πυρασφάλειας. Οι πτέρυγες του σταθερού πλέον αεροσκάφους αγγίζουν την άκρη του αυτοκινητοδρόμου Ludhiana-Ferozepur, δημιουργώντας πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων. Επίσης υπήρξαν γκρίνιες για το χαμηλό τίμημα ενοικίασης του «οικοπέδου» στο οποίο τοποθετήθηκε. Ερωτηθείς για όλα αυτά, ο Parampreet Singh Luthra απάντησε: «Έχουμε όλες τις άδειες από την κυβέρνηση».

Πηγή: e-radio.gr