Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Τι θα γίνει με το εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Πάτρας.

Νίκος Κοντοές: "Απαραίτητη προϋπόθεση το σύγχρονο τρένο"

Νέες προοπτικές ανάπτυξης όχι μόνο στην πόλη των Πατρών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να δώσει η κατασκευή και λειτουργία εμπορικού τμήματος στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ, Νίκος Κοντοές, είναι απαραίτητη η σύνδεση του λιμένα με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, που ήδη κατασκευάζεται, ώστε να λειτουργήσει ως πλήρης κόμβος συνδυασμένων μεταφορών.
Η σιδηροδρομική γραμμή θα αναβαθμίσει το λιμάνι της Πάτρας και θα του δώσει σημαντικές δυνατότητες, γιατί θα είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό λιμάνι κατά μήκος των ανατολικών ακτών του θαλασσίου διαδρόμου της Αδριατικής, που θα έχει σιδηροδρομική σύνδεση.
Όπως τονίζει ο Νίκος Κοντοές η κατασκευή και λειτουργία εμπορικού τμήματος στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο ωστόσο θα πρέπει να έχει θετικό πρόσημο στις σύγκριση κόστους οφέλους. Αν αναπτυχθεί θα δώσει προοπτικές ανάπτυξης, όχι μόνο στο λιμάνι της Πάτρας και στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, αλλά γενικότερα στη χώρα.

 


Συντάκτης: Γιάννης Πομώνης
Πηγή: thebest.gr