Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Απάντηση στον κ. Νίκο Νικολόπουλο από τον επιβλέπων Μηχανικό της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αντώνιο Ε. Γρατσία

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή - απάντηση του κ. Γρατσία προς τον κ. Νίκο Νικολόπουλο με τίτλο "ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ"

«.. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της … αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος .. βαρύτατες διώξεις … με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη στελέχη του Αναδόχου και της ΕΡΓΟΣΕ…» !!!!

Έτσι βρυχάται για την υπόθεση της σύμβασης 470 (σήραγγα Όθρυος) της ΕΡΓΟΣΕ, για άλλη μία φορά, ο γνωστός Ν. Νικολόπουλος, ένας ακόμη από τους αστέρες που έχει αναδείξει αυτή η χώρα, ο οποίος (φυσικά) είναι και Βουλευτής και Πρόεδρος Κόμματος.
Για δεκαετίες εκεί στην μεγάλη Συνομοταξία των Καταφερτζήδων του Καταγγελτισμού, όπου συναγελάζεται ο Νικολόπουλος με τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Κουρή και όλα τα άλλα παιδιά, έβγαζαν καλό μεροκάματο και έζησαν ημέρες λαμπρής δόξας. Από τους αγαπημένους τους στόχους ήταν τα δημόσια έργα και ιδιαίτερα η ΕΡΓΟΣΕ, η οποία παρά την κρίση διαχειρίζεται μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα και ποσά. Τροφή τους έδιναν και τους δίνουν τα διάφορα κυκλώματα δημοσιογράφων, εργολάβων, μελετητών, πρώην και νυν υπαλλήλων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ κα.
Στα τελευταία όμως δημοσιεύματα και επερώτηση του ο Εντιμότατος κ. Νικολόπουλος, προτού εκφωνήσει τα παραπάνω εισαγωγικά ψευτο-θριαμβολογικά, άρχισε να ανακατεύει και τα περί offshore, Panama papers, hsbc, Μπόμπολα, τρείς γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις και υπουργούς που τρέμουν, τις συμβάσεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ 730, 751, 717 και 994 και άλλα. Γιατί τόσο μπέρδεμα Εντιμότατε; Γιατί τόση θολούρα;
Απλούστατα αγαπητοί φίλοι, διότι το σκηνικό τεράστιου σκανδάλου που έστησαν γύρω από την εργολαβία 470, με βάσει το Βούλευμα που εκδόθηκε, έχει ήδη καταρρεύσει. Ο Εντιμότατος το γνωρίζει πολύ καλά, προφανώς ανησυχεί για όσα έχει πει για την υπόθεση και γι’ αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας φοβίσει και να παραμείνει στην επιφάνεια.
Θα θυμάστε όταν μαζί με τα «.. έντιμα στελέχη γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων ..»  που τον υποστήριζαν, κραύγαζε περί σκανδάλου στη σήραγγα Όθρυος και περί «… 37.000.000 € που δόθηκαν αχρεωστήτως στον Ανάδοχο ..»; Πού είναι τώρα Εντιμότατε εκείνα τα 37.000.000 €;   Τι λέει για αυτά το Βούλευμα;
Αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής και είναι ενδεικτικά της μεθοδολογίας Νικολόπουλου, όσα αναφέρει σχετικά με δικές του «… παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη .. να αποφευχθεί ο ενταφιασμός αυτού του μεγάλου σκανδάλου …». Τι ακριβώς εννοεί ο Εντιμότατος;
Μήπως ο αξιότιμος κος Πρόεδρος εννοεί ότι, με «κάποιον τρόπο» καταφέρνει ώστε οι υποθέσεις της σήραγγας Όθρυος και των υπολοίπων «σκανδάλων» του να σέρνονται για χρόνια, ενώ το φιάσκο τους θα έπρεπε να έχει «σκάσει» ήδη από καιρό; Δεν θα έπρεπε τα όσα απροκάλυπτα παραδέχεται ο κος Εντιμότατος, επιτέλους να ερευνηθούν;
Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, κανείς από αυτούς που έστησαν το «σκάνδαλο», δεν είχε οποιονδήποτε λόγο να υποδείξει την πραγματική και καταφανή αιτία των αστοχιών, των ελλείψεων και των δυσχερειών τόσων και τόσων συμβάσεων, που είναι κυρίως το γεγονός της ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ των δημοπρατούμενων βιαστικά και κάτω από πολιτικές πιέσεις έργων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων έργων είναι και η σύμβαση 470 της ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και η σύμβαση 994 του ΟΣΕ.
Με συγχωρείτε Εντιμότατε, αλλά δεν βλέπω μέλλον στο επάγγελμά σας. Υποψιάζομαι ότι όσο προχωρούν (επιτέλους!) οι υποθέσεις των «σκανδάλων» σας, τόσο οι μέρες σας ως Λευκού εκ Πάτρας Ιππότη θα λιγοστεύουν.
Auf wiedersehen κε Πρόεδρε και μην ανησυχείτε. Σίγουρα κάτι άλλο θα βρεθεί να κάνετε για το μεροκάματο.

Α. Ε. Γρατσίας
Πολιτικός Μηχανικός

Επιβλέπων Μηχ/κος ΕΡΓΟΣΕ