Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η πιο απότομη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου.

Η Ελβετία εγκαινίασε την πιο απότομη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου Η Ελβετία μόλις εγκαινίασε την πιο απότομη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, αγγίζοντας νέα επίπεδα στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής.
Το τρένο (σ.σ. κάτι μεταξύ τρένου και τελεφερίκ για την ακρίβεια) Schwyz-Stoos βρίσκεται στο θέρετρο Stoos στις ελβετικές Άλπεις, σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, ενώ το κόστος κατασκευής ανήλθε στα 44.6 εκατομμύρια ευρώ. Ο συρμός αποτελείται από δύο σειρές κυλινδρικών βαγονιών που μοιάζουν με βαρέλια μπύρας. 
 Ένα σύστημα ρύθμισης της οριζόντιας κλίσης επιτρέπει στους επιβαίνοντες να παραμένουν σε οριζόντια θέση την ώρα που το τρένο κινείται με ταχύτητα 10 μέτρων το δευτερόλεπτο, ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας μία διαδρομή 1.720 μέτρων, με τη μέγιστη κλίση σε ορισμένα σημεία να φτάνει στο 110% (47.7º). «Το τρένο του Stoos έχει σχεδιαστεί με ένα σύστημα ρύθμισης της οριζόντιας κλίσης. 
Αυτό σημαίνει ότι οι τέσσερις περιστρεφόμενες καμπίνες χωρητικότητας 34 ατόμων παραμένει σε οριζόντια θέση σε όλη τη διαδρομή» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Gondola Project». Ο Ivan Steiner, εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρίας τόνισε ότι το νέο τελεφερίκ θ' αντικαταστήσει ένα παλιότερο που λειτουργούσε από το 1933. 
«Μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, όλοι είναι περήφανοι γι΄αυτό το τρένο», τόνισε.

 Πηγή:lifo.gr, Με πληροφορίες από Guardian