Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Νορβηγία: 106 τάρανδοι σκοτώθηκαν μέσα σε τρεις μέρες από τρένα.

Απ' την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί περνώντας τις γραμμές του τρένου περίπου 250 ζώα προσπαθώντας να μετακινηθούν προς πιο ζεστά εδάφη


Νεκροί κατέληξαν μέσα σε μόλις τρεις ημέρες 106 τάρανδοι στη βόρεια Νορβηγία, καθώς επιχείρησαν να διαβούν γραμμές του σιδηροδρόμου που περνούν μέσα απ' τις διαδρομές μετανάστευσης που ακολουθούν τα ζώα.
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο οπότε και κατέληξαν νεκρά 65 ζώα ενώ άλλα 41 σκοτώθηκαν μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, όπως μετέδωσε το NRK.
«Είμαι τόσο θυμωμένος που ζαλίζομαι. Είναι μια παράλογη τραγωδία.. ένας ψυχολογικός εφιάλτης» δήλωσε ο Ole Henrik Kappfjell, που εκτρέφει ταράνδους. «Είναι μια τραγωδία για μένα και τους άλλους τρεις που ασχολούμαστε με τους ταράνδους στην περιοχή» δήλωσε ο Torstein Appfjell που έχασε 65 ζώα στο τελευταίο περιστατικό στην περιοχή Helgeland.
Όπως εξήγησε στο Associated Press, το κοπάδι ταράνδων σκοτώθηκε καθώς διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές που περνούν πάνω από μια διαδρομή που επιλέγουν τα ζώα για να κατευθυνθούν προς τη θάλασσα καθώς έρχεται ο χειμώνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον τελευταίο χρόνο έχουν σκοτωθεί κατά τον ίδιο τρόπο συνολικά 250 τάρανδοι.
Η εταιρεία Bane Nor που διαχειρίζεται την κυκλοφορία των τρένων ανακοίνωσε ότι ο οδηγός της αμαξοστοιχίας δεν μπόρεσε να ακούσει την προειδοποίηση για τους ταράνδους λόγω τεχνικού προβλήματος και πως όταν αντιλήφθηκαν ότι το μήνυμα δεν έφτασε και ποτέ και επιχείρησαν να κάνουν τηλεφωνική κλήση ήταν πιο πολύ αργά.

Πηγή: news247.gr