Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Χωρίς μετρό σήμερα η Αθήνα.

Δεν θα λειτουργήσει σήμερα το μετρό λόγω 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «αντιστέκονται στο χάος που οδηγεί η κυβέρνηση τις αστικές συγκοινωνίες με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων» και επιτίθενται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, κατηγορώντας την για «αυταρχισμό» και για δημιουργία μιας «απαράδεκτης κατάστασης», προκειμένου «να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές».

Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 26/10/17, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισε 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστεκόμαστε στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλειμμα.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά και ας μην έχει ληφθεί υπόψη καμία πρόταση μας, ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές.

Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση, ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση, με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.

Συνυπολογίζοντας και την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο εξυπηρετεί την μεθοδευμένη απαξίωση των δομών και των υποδομών των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρούσσος
Πηγή: athina984.gr