Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

«Κοντά στις ράγες» από παιδική θεατρική ομάδα.


Στην τσαρική Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα μάς ταξίδεψε η παιδική θεατρική ομάδα, που ανέβηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη σκηνή του «Μικρόκοσμου» του Φεστιβάλ, για να μας παρουσιάσει μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της Αλκης Ζέη «Κοντά στις ράγες».

Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, μια σειρά στιγμές από τη ζωή της μικρής Σάσας Βελιτσάνσκαγια, που μένει δίπλα στις γραμμές του τρένου και ονειρεύεται να φτάσει μακριά εκεί που τελειώνουν οι ράγες... Η Σάσα έρχεται σε επαφή με έναν κόσμο σκληρό και άδικο και είναι γεμάτη απορίες... Γνωρίσαμε τον πατέρα της τον Ιγκόρ, έναν γιατρό για όλο τον κόσμο και κυρίως για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, αλλά και τον εργοστασιάρχη Σαμπανόφ... Γνωρίσαμε τις χορτασμένες αλλά και τις πεινασμένες φίλες της Σάσας, αλλά και τον επαναστάτη δάσκαλό της που χαϊδευτικά τον φωνάζουν Φεγγάρη Φεγγάροβιτς, που είναι διαρκώς κυνηγημένος... Και μαζί με όλα αυτά παρακολουθήσαμε τις αγωνίες και τις σκέψεις των παιδιών που αποφασίζουν να βοηθήσουν τους αδύναμους, διαλέγουν στρατόπεδο, ονειρεύονται να γίνουν επαναστάτες!

Και όλα τα παιδιά με τα σώματά τους σχημάτισαν το τρένο που έφευγε...

Η παιδική θεατρική ομάδα έκανε για άλλη μια χρονιά μια πολύ καλή προσπάθεια και έβαλε τα δυνατά της για να αποδώσει τα μηνύματα του έργου, ενώ έδωσε ήδη το ραντεβού της, για να ξεκινήσει τη δουλειά της για την ερχόμενη χρονιά.

Πηγή: rizospastis.gr