Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

10 μυστήρια και θρύλοι γύρω από τον «κρυφό» κόσμο των υπόγειων σιδηροδρόμων. Εικόνες.



Το γεγονός ότι το Μετρό βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης είναι αρκετά τρομακτικό από μόνο του.
Τι γίνεται όμως, όταν αυτό συνδυάζεται και με διάφορες ιστορίες μυστηρίου και θρύλους που έχουν ακουστεί;

Τι είναι το περίεργο γενετικό υλικό που βρέθηκε στο Μετρό της Νέας Υόρκης και δεν αντιστοιχεί σε κανέναν ζωντανό οργανισμό; Ποια η μυστηριώδης ιστορία των πτωμάτων στο μετρό του Λονδίνου;

Παρακάτω θα δείτε 10 μυστήρια και θρύλους γύρω από τον «κρυφό» κόσμο των υπόγειων σιδηροδρόμων από όλο τον κόσμο.

10. Το μυστηριώδες DNA στο μετρό της Νέας Υόρκης

Το 2014, μία ομάδα επιστημόνων από το Weill Cornell Medical College ανέλυσε το γενετικό υλικό, που εντοπίστηκε στην πόρτα, τα καθίσματα και τα εκδοτήρια και των 468 σταθμών του Μετρό της Νέας Υόρκης. Αυτό που ανακάλυψαν, ήταν βακτήρια που ευδοκιμούν στο ανθρώπινο δέρμα, καθώς κι άλλα που σχετίζονται με το γαστρεντερικό και το ουροποιητικό σύστημα και τα ανθρώπινα περιττώματα. Την ίδια στιγμή, σε σταθμό που είχε πλημμυρίσει κατά τη διάρκεια του τυφώνα Σαντυ, υπήρχει DNA που σχετίζονταν με το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ βρέθηκαν ακόμη ίχνη άνθρακα και βουβωνικής πανώλης. Συνολικά βρέθηκε DNA από 15.152 ξεχωριστά είδη.

Ποιο είναι το παράξενο σε όλα αυτά; Πάνω από το μισό των αλληλουχιών του DNA δεν συμφωνούσε με κανέναν γνωστό -ήδη υπάρχοντα- οργανισμό. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι υπόγειες διαβάσεις περιέχουν απλώς μικροοργανισμούς μέσα στη γη, που δεν τους έχουμε ταιριάξει με κάποιες γενετικές αλληλουχίες ακόμα. Το τμήμα Υγείας της Νέας Υόρκης, καταδίκασε την αναφορά λέγοντας πως είναι «προβληματική» καθώς και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων ως «παραπλανητική». Οι ερευνητές απέτυχαν να προσφέρουν εναλλακτικές και περισσότερο πιθανές εξηγήσεις για τα ευρήματά τους, λέγοντας ότι όλα αυτά ακούγονται «σαν να προσπαθούμε να κρύψουμε εξωγήινους.».

9. Το μυστικό του υπόγειο σιδηρόδρομου στο Τόκυο

Το 2002 ο δημοσιογράφος Σουν Ακίμπα δημοσίευσε στο περιοδικό Teito Tokyo Kakusareta Chikamono Himitsu, που αλλιώς μεταφράζεται ως Αυτοκρατορική Πόλη Τόκιο, «Το μυστικό ενός κρυφού υπόγειου δικτύου», υποστηρίζοντας ότι έχουν αποκαλυφθεί στοιχεία για ένα μυστικό δίκτυο στις σήραγγες.

Ο Σουν πιστεύει πως το μυστικό υπόγειο δίκτυο κατασκευάστηκε πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά εκφράζει ανησυχία ως προς το γιατί παραμένει μυστικό ακόμα και σήμερα. Ορισμένοι πιστεύουν πως οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πρόσβαση σε απόρρητες υπόγειες εγκαταστάσεις κάτω από τα κυβερνητικά κτίρια.

8. Τρωγλοδύτες

Για χρόνια έχουν υπάρξει ιστορίες αστέγων, να χάνονται μέσα σε σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης και να εξαφανίζονται για πάντα.

Όταν η δημοσιογράφος Τζένιφερ Τοθ πήγε στο τούνελ της Νέας Υόρκης το 1993, βρήκε μία κοινότητα χιλιάδων περιθωριοποιημένων ανθρώπων, οι οποίοι ήταν ψυχικά ασθενείς, τοξικομανείς, αλκοολικοί που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Αυτό ανάγκασε την πόλη να ανταποκριθεί σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα και να προσπαθήσει να βγάλει αυτούς τους ανθρώπους από τις σήραγγες. Οι προσπάθειες πέτυχαν εν μέρει.

Στο Λονδίνο, υπάρχουν εδώ και καιρό οι φήμες για αποκέντρωση των ανθρώπων που είναι γνωστοί ως τρωγλοδύτες που ζουν στο μετρό. Λέγεται ότι κατάγονταν από την Ιρλανδία και ότι ήταν εργάτες, που παγιδεύτηκαν κατά τη διάρκεια κατασκευής, το 1890. Για να επιβιώσουν έτρωγαν τρόφιμα από τα σκουπίδια και αρουραίους.

7. Η γρήγορη μαζική μεταφορά στη Σιγκαπούρη είναι κακό Φενγκ Σούι

Στη δεκαετία του 1970 ο πρωθυπουργός Λι Κουάν Γιου πίεσε για την κατασκευή συστήματος μετρό στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του κράτους. Δυστυχώς, σύντομα η οικονομία άρχισε να «βουλιάζει». Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, κάτω από την πόλη, ζούσε ένας δράκος, του οποίου διαταράχτηκε η ηρεμία, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει πνεύματα, που προκάλεσαν την οικονομική ύφεση.

6. Metro- 2 Μόσχα

Οι άνθρωποι έχουν κρύψει πράγματα κάτω από τη Μόσχα για αιώνες: Βυζαντινές βιβλιοθήκες, τον μυστικό θάλαμο βασανιστηρίων του Ιβάν του Τρομερού και το υπόγειο δίκτυο καναλιών της Μεγάλης Αικατερίνης. Έτσι αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Στάλιν πήρε μέρος στο σχέδιο Metro – 2. Χτίστηκε κατά τη δεκαετία του 1930 για να μπορεί η σοβιετική μυστική αστυνομία να μετακινείται γρήγορα γύρω από την πόλη χωρίς να ανιχνεύεται. Αρχικά με αυτό συνδεόταν το εξοχικό σπίτι του Στάλιν (προαστιακή κατοικία) , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.


Το σύστημα είχε επίσης ως στόχο να χρησιμεύσει ως προστασία κατά της πυρηνικής επίθεσης, με ένα υποτιθέμενο γιγαντιαίο καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από το προάστιο της Μόσχας, του Ramenki, που ήταν σε θέση να φιλοξενήσει μέχρι και 300.000 ανθρώπους. Υπάρχουν ακόμη και φήμες ότι το δίκτυο εκτείνεται για μίλια έξω από τη Μόσχα, επιτρέποντας στους σοβιετικούς ηγέτες να εγκαταλείψουν σε περίπτωση που η πρωτεύουσα χτυπηθεί από μια πυρηνική επίθεση. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν από το στρατό για να μεταφέρουν προμήθειες και τα υλικά και προσωπικού σε αποθήκες.

Μια σήραγγα που οδηγεί στο σύστημα του Μετρό – 2 ανακαλύφθηκε μετά το 1960, κοντά στο Ξενοδοχείο Ροσίγια κοντά στο Κρεμλίνο, το οποίο κατεδαφίστηκε. Η σήραγγα αναφέρεται ως «D6» που είναι κώδικας της KGB για το Metro- 2 , και των αστικών εξερευνητών που επιχείρησαν να βγουν από την κεντρική γραμμή του μετρό μέσα από μία σφραγισμένη πόρτα .

5. Τα μάρμαρα του Mohrenstrasse

Ο σταθμός του U- Bahn Mohrenstrasse στο Βερολίνο είναι γνωστός για το εντυπωσιακό κόκκινο μάρμαρο του, το οποίο φημολογείται ότι έχει μια παράξενη ιστορία προέλευσης.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το κτίριο της Καγκελαρίας του Ράιχ υπέστη μεγάλες ζημιές και τελικά διαλύθηκε από τις σοβιετικές δυνάμεις κατοχής. Προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι όταν οι Ανατολικογερμανοί ξανά έχτισαν κοντά στο σταθμό Mohrenstrasse το 1950, απλά μετέτρεψε σε ανταλλακτικά το υλικό.

4. Η είσοδος του τρένου G

Τον Φεβρουάριο του 2015, η Νέλι Κίλαν ρωτούσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, αν έχει δει κάποιος το τρενό G να σταματάει μεταξύ των σταθμών Bedford-Nostrand και Myrtle-Willoughby, να ανοίγει η κλειδωμένη πόρτα ενός δωματίου και να βγαίνουν δύο γυναίκες. Η ιστορία της υποστηρίχτηκε από άλλους επιβάτες, οι οποίοι είπαν ότι οι δύο γυναίκες έμοιαζαν με απλές καθημερινές, μεσήλικες γυναίκες.

3. Τα κρανία των Αζτέκων στο μετρό του Μέξικο City

Μεταξύ του 2008 και του 2012, οι εργαζόμενοι σε μία στάση για επέκταση του μετρό της El Μetro στην Πόλη του Μεξικού, ανακάλυψαν μια σειρά από ανθρώπινα κρανία Αζτέκων, που χρονολογούνται από την αυτοκρατορική περίοδο. Τα αποτρόπαια ευρήματα είναι δύο αρσενικά κρανία, ένα θηλυκό και ένα κρανίο σκύλου.Το El Metro έχει μερικά ακόμη ανατριχιαστικά μυστήρια, συμπεριλαμβανομένων των μυστηριωδών ήχων που μοιάζουν με κραυγές και χτυπήματα στα τοιχώματα των σηράγγων, από τρένο -φάντασμα όπως πιστεύουν μερικοί. Ακόμη, κάποιοι αναφέρουν την ύπαρξη φαντάσματος επιθεωρήτριας του μετρό, που εξακολουθεί να εμφανίζεται σε όσους εργάζονται στις 3 : 00 π.μ. κάθε μέρα.

2. Το μυστηριώδες υγρό του Τορόντο

Τον Μάρτιο του 2015, υπήρχε χάος στη γραμμή 1 του μετρό της Επιτροπής Μεταφορών του Τορόντο μετά από την διαρροή μυστηριώδους υγρού, σε σήραγγα κοντά στο College Station.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε αργότερα, ότι το υγρό ήταν νερό με πολύ χαμηλές συγκεντρώσεις κηροζίνης. Το νερό είχε προφανώς φιλτραριστεί μέσω του εδάφους μαζεύοντας μολυσματικούς παράγοντες στην πορεία και τελικά έφτασε στο τούνελ του μετρό.

Μερικοί λένε, ότι ήταν το υγρό από το εκτόπλασμα που υπάρχει στην ταινία Ghostbusters.

1. Η ιστορία των πτωμάτων του μετρό

Το 2007, μία ιστορία δημοσιεύτηκε στο φόρουμ αφήγησης «Ανεξήγητα Μυστήρια». Μία φοιτήτρια ήταν μόνη της στο Μετρό του Λονδίνου. Δύο νεαροί άνδρες, επιβιβάστηκαν στο τρένο λίγα λεπτά αργότερα.

Την παρατηρούσαν, ενώ εκείνη απέφευγε να τους κοιτάξει στα μάτια. Ο ένας από τους άνδρες κάθισε δίπλα της, της έπιασε την κουβέντα και της ψιθύρισε κάτι για να κατέβει στην επόμενη στάση. Εκείνη κατέβηκε. Τρεις επιβάτες που είχαν μείνει στο τρένο ισχυρίστηκαν, πως είδαν τον άντρα να σέρνει τη νεαρή φοιτήτρια στις ράγες και να την καρφώνει με ένα ψαλίδι στο κεφάλι.


Πηγή: axioperierga.com