Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αύξηση των δρομολογίων στις προτεραιότητες του ΟΣΕΘ.

Ο ανασχεδιασμός των υφιστάμενων δρομολογίων του ΟΑΣΘ, προς όφελος του επιβατικού κοινού και δευτερευόντως ο σχεδιασμός των δρομολογίων πάνω στη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι στις προτεραιότητες παρεμβάσεων του ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης), οι οποίες θα προσδιοριστούν χρονικά πριν από τα Χριστούγεννα.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕΘ, Κώστας Αμπατζάς, στο περιθώριο του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα στις Μεταφορές, που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ο ανασχεδιασμός, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση των δρομολογίων, λαμβάνοντας υπόψη τις ελλείψεις και τα υπάρχοντα προβλήματα εξυπηρέτησης, ενώ, όταν τεθεί σε λειτουργία το Μετρό, θα ληφθούν υπόψη και οι νέες ανάγκες που θα προκύψουν.
Ο κ. Αμπατζάς ανέφερε ότι στόχος είναι να μπουν σε κίνηση περισσότερα από 400 λεωφορεία, σχεδόν διπλάσια, δηλαδή, αύξηση σε σύγκριση με το στόλο που λειτουργούσε, όταν ανέλαβαν οι νέες διοικήσεις, ο οποίος αριθμούσε 240 λεωφορεία.

Πηγή: ert.gr