Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Το κρατικό ΑΠΕ διαφημίζει τώρα την τουρκική πολεμική αεροπορία στους σταθμούς του Μετρό!

Την ώρα που καταγράφονται δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στις «φωτογραφίες της ημέρας» που το Πρακτορείο επιλέγει για να εμφανίζονται στους σταθμούς του μετρό περιλήφθηκε φωτογραφία τουρκικής αεροπορικής ομάδας «σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς».
Κι όμως είναι πραγματικότητα: Εμβρόντητοι επιβάτες του ΜΕΤΡΟ που παρατηρούν τους πίνακες ανακοινώσεων στους σταθμούς, διαπίστωσαν ότι μία από τις φωτογραφίες που επιλέγονται από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το ΑΠΕ, διαφημίζει την... τουρκική πολεμική αεροπορία.

Πρόκειται για φωτογραφία που εμφανίζει τουρκικά αεροσκάφη σε σχηματισμό, με την λεζάντα: «Η τουρκική αεροπορική ομάδα επίδειξης σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικού Τεχνικού Φόρουμ της Μόσχας». Με άλλα λόγια, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο όχι απλά αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα θέμα με ελάχιστη έως μηδενική ειδησεογραφική αξία για την Ελλάδα, αλλά να το διαφημίσει κιόλας στους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες του μέσου μεταφοράς. 

Κι αυτό, την ώρα που η Άγκυρα έχει επιλέξει τη διαρκή ένταση στο Αιγαίο, με τα πολεμικά της αεροσκάφη να προχωρούν καθημερινά σε παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «εντυπωσιάστηκε» από τους σχηματισμούς των τουρκικών αεροσκαφών στον αέρα. Τί θα έλεγαν, άραγε οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας που παίζουν το κεφάλι τους κορώνα- γράμματα;


Πηγή: protothema.gr