Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία, η διαδρομή με το τραίνο διαρκεί περίπου 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10€ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής.
Πρόκειται για μια πραγματική εκδρομή που απαντά στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τραίνο για κάθε τους προορισμό.
Τα τακτικά δρομολόγια της γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Ολυμπία είναι τα εξής:
Ολυμπία – Κατάκολο: 07:33
Κατάκολο – Ολυμπία: 08:40
Ολυμπία – Πύργος: 09:37
Πύργος – Ολυμπία: 12:35
Ολυμπία – Πύργος: 13:30
Στη διάρκεια του έτους και ανάλογα με τη ζήτηση κυκλοφορούν και έκτακτα δρομολόγια.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να απευθύνονται στο Σταθμό Πύργου (τηλ. 26210-22525) ή στον πενταψήφιο αριθμό 14511.
Το Κατάκολο
Το γραφικό λιμάνι του Κατάκολου είναι το κύριο λιμάνι του Πύργου και αποτελεί ένα μικρό αλλά κλασικό τουριστικό τοπίο. Ενδιαφέρουσα επίσκεψη αποτελεί το Δημοτικό Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με 150 περίπου ομοιώματα μηχανισμών και εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού κόσμου από το 2000 π.Χ. έως το 100 μ.Χ. Μικροί λόφοι με δάση περιβάλλουν το Κατάκολο, ενώ το λιμάνι αποτελεί στάση για τις κρουαζιέρες του Ιονίου και της Μεσογείου, προσφέροντας την ευκαιρία στους επιβάτες να επισκεφθούν το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Αρχαία Ολυμπία
Το τραίνο θα σας ταξιδέψει μέχρι την Ολυμπία, για να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου έγινε η πρώτη Ολυμπιάδα το 776 π.Χ. προς τιμήν του Ολυμπίου Διός. Ανάμεσα στο Ιερό του Δία, τους ναούς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της εποχής, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα αρχαία κτίσματα που ορίζουν το χώρο της περιήγησης στην ιστορία του τόπου, αλλά και το μουσείο που φιλοξενεί πολλά από τα ευρήματα των ανασκαφών της περιοχής.
Σε αναπαράσταση στο μουσείο φαίνεται το πλήθος των αρχαίων κτισμάτων στο σύνολό τους, όπως υπήρξαν κάποτε εκεί. Τα σημαντικότερα κτίρια που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης είναι το ρωμαϊκό πρόπυλο, το Πρυτανείο, το Φιλιππείο, το Ηραίο όπου βρέθηκε ο Ερμής του Πραξιτέλη, το Πελόπειο, το Νυμφαίο, το Μητρώο και, πιο κάτω, το στάδιο με τη Στοά της Ηχούς.
Ο μεγαλόπρεπος ναός του Δία, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία σε πλούτο, μέγεθος και συμβολική αξία που φιλοξενούσε κάποτε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, δέσποζε δίπλα από το μεγάλο Στάδιο που χωρούσε 40.000 θεατές, ενώ τα κτίρια που ακολουθούν είναι το Βουλευτήριο, η Νότια στοά, το Λεωνιδαίο, όπου φιλοξενούνταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι των Αγώνων, η Παλαίστρα του 3ου π.Χ. αιώνα και το Γυμνάσιο, χώρος προετοιμασίας των αθλητών.
Πηγή: trainose.gr