Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Τουρκία: Μουσουλμάνος στη Σμύρνη προσεύχεται στις γραμμές του τραμ και το βίντεο γίνεται viral!



Η ώρα της προσευχής δεν τον βρήκε κοντά σε κάποιο τζαμί, κι έτσι ένας πιστός μουσουλμάνος στη Σμύρνη σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν πρόβλημα να εκπληρώσει το θρησκευτικό του καθήκον επάνω στις γραμμές του τραμ! Σταμάτησε, λοιπόν, το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και γονάτισε προκειμένου να κάνει τις προσευχές του!
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το άκρως ασυνήθιστο και επικίνδυνο σημείο που επέλεξε ο άνδρας δεν φάνηκε να έφερε σε δύσκολη θέση τη μηχανοδηγό.

Δεν ξέρουμε αν οι προσευχές του έπιασαν τόπο αλλά είναι βέβαιο ότι ο ίδιος ολοκλήρωσε την ιερή υποχρέωσή του χωρίς να πάθει το παραμικρό, αφού μόλις η μηχανοδηγός του τραμ τον αντιλήφθηκε πρόλαβε να σταματήσει έγκαιρα το βαρύ ηλεκτροκίνητο όχημα.

«Πρόσεξα έναν άνδρα που έκανε τις προσευχές του. Κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις, απευθύνουμε μια προειδοποίηση. Εγώ, ωστόσο, δεν ήθελα να τον διακόψω κι έτσι σταμάτησα το τραμ», είπε χαρακτηριστικά η Αϊσού Τούνα μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Doğan. Πρόσθεσε δε ότι παρά την καθυστέρηση που υπήρξε στο δρομολόγιο οι επιβάτες δεν διαμαρτυρήθηκαν.
Κι όπως φαίνεται στο βίντεο, το οποίο έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πιστός ήταν διπλά τυχερός: Όχι μόνο γιατί φρέναρε έγκαιρα το τραμ αλλά και διότι δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα στο σημείο που άφησε το αυτοκίνητό του επάνω στο δρόμο.
Πηγή: pontos-news.gr