Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Κίνα: Βαγόνια μόνο για γυναίκες στο μετρό της Γκουανγκτζόου.


Σε κάθε τρένο της γραμμής 1 θα υπάρχει βαγόνι που θα προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες στις ώρες αιχμής, από τις 07.30 έως τις 09.30 το πρωί και από τις 5 έως το 7 το απόγευμα κατά τις εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρία.
Όλες τις υπόλοιπες ώρες, στα συγκεκριμένα βαγόνια μπορούν να επιβιβάζονται και άνδρες.
Η εταιρία λειτουργίας του μετρό στο Γκουανγκτζόου ανακοίνωσε ότι από τις 28 Ιουνίου η πόλη θα έχει συρμούς αποκλειστικά για γυναίκες.
Σε κάθε τρένο της γραμμής 1 θα υπάρχει βαγόνι που θα προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες στις ώρες αιχμής, από τις 07.30 έως τις 09.30 το πρωί και από τις 5 έως το 7 το απόγευμα κατά τις εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρία. Όλες τις υπόλοιπες ώρες, στα συγκεκριμένα βαγόνια μπορούν να επιβιβάζονται και άνδρες.

«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο αναφορικά με την προστασία και το σεβασμό για τις γυναίκες», ανέφερε η εταιρία λειτουργίας του μετρό, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει τη γνώμη του επιβατικού κοινού αφού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο σε δοκιμαστική βάση προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις.

Δεν υπάρχει κάποια νομική δέσμευση για τα βαγόνια που προορίζονται για γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, καθώς η διαφορετική μεταχείριση των επιβατών στα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν έχει νομική βάση.

«Τα ζευγάρια, οι φίλοι και οι οικογένειες ίσως θέλουν να παραμείνουν μαζί, άρα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σωστό να αναγκαστούν οι άνδρες επιβάτες να βγουν από τα συγκεκριμένα βαγόνια», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας.

Η εταιρεία λειτουργίας του μετρό έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση ύστερα από προτάσεις συμβούλων της, όπως η Σου Τζονγκγιάνγκ. Η κ. Σου επεσήμανε ότι πολλές γυναίκες παραπονούνται για την αυξημένη κίνηση στις ώρες αιχμής και το γεγονός ότι γενικά είναι μικροκαμωμένες τις κάνει να νιώθουν πιο άβολα.

«Επίσης, θέλουμε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες να υποστεί μια γυναίκα παρενόχληση ενώ χρησιμοποιεί το μετρό», δήλωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr