Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Προαστιακός: Τρένα "ταλαιπωρημένα", δρομολόγια με καθυστέρηση και "Αθηναϊκή" αδιαφορία.


Μετά κόπων και βασάνων ολοκληρώνονται καθημερινά τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Πάτρα.

Τα τρένα αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ολιγόλεπτες καθυστερήσεις στα δρομολόγια και να κυριαρχεί η αίσθηση πως αργά ή γρήγορα οι μηχανές των τρένων θα πάψουν να λειτουργούν.

Το «pelop.gr» επικοινώνησε με τον σταθμό του ΟΣΕ στην Πάτρα ώστε να λάβει γνώση για τα συμβάντα τα οποία έχουν θορυβήσει το επιβατικό κοινό, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν «τρομάξει» πως θα μείνουν χωρίς προαστιακό τις μέρες του καλοκαιριού.

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 5.000 συμπολίτες μας και όπως είναι λογικό έχει δημιουργηθεί έντονη ανησυχία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί πως οι μηχανές σταματούν ξαφνικά στη μέση της διαδρομής ή «αγκομαχούν» για να φτάσουν στην επόμενη στάση-ξεκούραση.

Όπως σημειώνουν στο «pelop.gr» εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην Πάτρα, τα όποια προβλήματα των τρένων οφείλονται είτε στην κακή συντήρηση των αμαξοστοιχιών, είτε στην έλλειψη αναγκαίων ανταλλακτικών ώστε να επιδιορθωθούν λογικές και αναμενόμενες βλάβες, οι οποίες οφείλονται στη συνεχή χρήση των μηχανών και επιδεινώνονται από τις αυξημένες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στην κεντρική διοίκηση του ΟΣΕ στην Αθήνα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε τεχνικό προσωπικό αλλά και σε χρήσιμα ανταλλακτικά που θα «γιατρέψουν» τα προβληματικά τρένα.

Παρ' όλες τις οχλήσεις όμως, η κεντρική διοίκηση του ΟΣΕ «κωφεύει» και δεν δίνει λύση στα αιτήματα για αποστολή εξειδικευμένου προσωπικού και ανταλλακτικών.

Με τον υδράργυρο, λοιπόν, να συνεχίζει να «σκαρφαλώνει» και να φθείρει τις ταλαιπωρημένες αμαξοστοιχίες, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στην Πάτρα κάνουν τον σταυρό τους να συνεχίσουν να λειτουργούν οι πατέντες που σκαρφίζονται, ώστε να μην μείνουν χωρίς τρένο πάνω από 5.000 καθημερινοί επιβάτες.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: pelop.gr