Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κορκολής: Στα 3,5 δισ ευρώ τα κονδύλια από ΕΣΠΑ και ΕΤΕΠ για ενίσχυση των σιδηροδρομικών υποδομών.

"Πάνω από 2 δις δημόσια δαπάνη από το ΕΣΠΑ θα κατευθυνθεί για σιδηροδρομικές υποδομές. 
Αν προσθέσουμε εδώ τη γενναία χρηματοδότηση που δίνει η ΕΤΕπ στα έργα Μετρό θα πρέπει να υπολογίσουμε 1,5 δις επιπλέον για σιδηροδρομικές υποδομές" υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Κορκολής μιλώντας σε φόρουμ με θέμα " Επενδύοντας στις σιδηροδρομικές μεταφορές"
"Επιπλέον στο Υπουργείο Οικονομίας υλοποιούμε ένα νέο Χρηματοοικονομικό Εργαλείο το Ταμείο Υποδομών το οποίο μπορεί να παρέχει χρηματοδότηση σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και σε συνδυασμό τους (ΣΔΙΤ) για την υλοποίηση έργων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας" ανέφερε ο κ.Κορκολής.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα "O τομέας των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι ένας από τους τομείς που αναγνωρίζεται ως στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Ενας τομέας όπου η χώρα εμφανίζει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα λόγω κυρίως της γεωγραφικής της θέσης. Επιπλέον είναι ένας τομέας που συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη άλλων τομέων της Ελληνικής Οικονομίας".
Πηγή: enikonomia.gr