Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Σύλλογος Αλισσαίων: Από το 2018 ο Προαστιακός στην Κάτω Αχαΐα - Παρέμβαση στον Αλεξόπουλο και για το ρέμα Μαλιαγκού.

Το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της επέκτασης του Προασστιακού στη Δυτική Αχαΐα και η δυσοσμία από το ρέμα του Μαλιαγκού απασχόλησε τη συνάντηση εκπροσώπων συλλόγων με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλισσαίων Πείρος, ο αντιπεριφερειάρχης εμφανίστηκε επιφυλακτικός και ευελπιστεί ότι το τρένο θα φτάσει στην Κάτω Αχαΐα το 2018.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Επισκεφτήκαμε την Δευτέρα 26 Ιουνίου το γραφείο του κου Αντιπεριφεριάρχη, Αλεξόπουλου Γρηγορίου, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, μαζί με τις προέδρους των χωριών μας, Άνω και Κάτω Αλισσού, κυρίες Μπεζεριάνου Ελένη και Θεώνη Κελάμη.

Στον κο Αντιπεριφεριάρχη θέσαμε το σοβαρό θέμα του ρέματος Μαλιαγκού, την έντονη δυσοσμία που παρουσιάζεται καθώς και την περιβαντολλογική υποβάθμιση που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από αυτό. Ακόμα δηλώσαμε ότι πρέπει να καθαριστεί το ρέμα από την τη ρύπανση που έχει προκληθεί.

Ο Αντιπεριφεριάρχης δεσμεύτηκε να γίνονται οι έλεγχοι, και γίνονται, από τις υπηρεσίες ώστε οι παραβάτες που προκαλούν αυτό το φαινόμενο να τιμωρηθούν.

Ακόμα δηλώσαμε ότι είναι μείζονος σημασίας για μας, να μην ξαναπαρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα στην περιοχή μας, που έχουν συνέπειες στους κατοίκους μας.

Ύστερα μιλήσαμε για το θέμα του προαστιακού και το χρονοδιάγραμμα έλευσής του. Ο κύριος Αλεξόπουλος δήλωσε ότι είναι επιφυλακτικός και ευελπιστεί να έρθει το τρένο στη Κάτω Αχαΐα, μέσα στο 2018, γιατί υπάρχουν προβλήματα με ενστάσεις για τις εργολαβίες που έχει αναθέσει ο ΟΣΕ.

Ακόμα του θέσαμε το θέμα της δημιουργίας πεζοδρομίου από τις στροφές Άνω Αλισσού μέχρι τη θέση Σουλελέ Κάτω Αλισσού, που έχει σαν σκοπό την τουριστική ανάπτυξη στα χωριά μας ,και το έχει θέσει ως θέμα και ο σύλλογος ξενοδόχων.

Ο Αντιπεριφεριάρχης δήλωσε ότι εμείς θα βοηθήσουμε αλλά αυτό είναι έργο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει μαζί με τους προέδρους των χωριών μας τις επαφές με θεσμικούς παράγοντες ώστε να καταγράφονται τα προβλήματα και να δίνονται λύσεις πεζοδρομίου.

Πηγή: thebest.gr