
Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2005 όταν επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάζεται και πάλι στον σιδηροδρομικό σταθμό Αδένδρου. Τότε δεν θρηνήσαμε θύματα σε αντίθεση με το χθεσινό που έχασαν την ζωή τους τρεις συνάνθρωποι μας.

Τότε στον προαύλιο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Αδένδρου Θεσσαλονίκης είχε ανεγερθεί παρεκκλήσιο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία για το αναίμακτο σιδηροδρομικό συμβάν της 20-10- 2005. Η ανέγερση έγινε κατά επιθυμία του τότε υπουργού Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη ο οποίος και έδωσε το όνομα της Παναγίας της Προυσιώτισσας που είναι και η προστάτιδα Παναγία της γενέτειρας του.
Παρακάτω παραθέτουμε το συμβάν του εκτροχιασμού όπως το περιγράφει σε ρεπορτάζ του το περιοδικό «Ενημέρωση» με εκδότη τον διαχειριστή των «Σ.Ν.» Χρήστο Γιαννακίδη
Και εικόνες όπως τις μετέδωσαν τα τηλεοπτικά μέσα.