Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Κανονικά θα λειτουργήσουν τραμ και μετρό την Πρωτομαγιά- Ποια Mέσα απεργούν

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ τη Δευτέρα 1η Μαΐου.

Ωστόσο, σημειώνεται πως τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέσα, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλει αλλά και τα πλοία την Πρωτομαγιά.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Κυριακής 30 Απριλίου στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη, που είχαν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα αλλά και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, την Δευτέρα 1η Μαίου.

Τονίζεται ότι, οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, (Δευτέρα μεσάνυχτα προς Τρίτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρόλεϊ τη Δευτέρα 1η Μαΐου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση των Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Την ίδια μέρα τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και εξήγγειλε 24ωρη απεργία, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Με στάση εργασίας την Δευτέρα 1η Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 1η Μαΐου δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Η Ομοσπονδία έχει αναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας.

Θεσσαλονίκη

Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΟΑΣΘ θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας την Πρωτομαγιά, αφού το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία ενώ επιφυλάσσονται και για περαιτέρω κινητοποιήσεις.


Πηγή:iefimerida.gr