Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του Συνδέσμου σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος για την πρωτομαγιά.

1η ΜΑΗ – Ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού των εργαζομένων αγωνιστών

1η Μάη 2017.  Συμπληρώνονται 131 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.
Παγκόσμια η εργατική τάξη τιμά τους αγώνες των εξαθλιωμένων τότε εργατών που ζητούσαν και διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερες αμοιβές και δίκαιη κατανομή του πλούτου τον οποίο παράγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Η 1η Μάη είναι καταγεγραμμένη στην μνήμη όλων μας ως η μητέρα των μαχών της εργατικής τάξης, ως ημέρα ταξικής πάλης και αγώνα, ενάντια στην φτώχεια, την εκμετάλλευση, την δυστυχία αλλά και την απληστία των ολίγων απέναντι στους πολλούς.
Η Πρωτομαγιά του 2017 βρίσκει στην πατρίδα μας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να δοκιμάζονται για μια ακόμη φορά από τις πολιτικές των μνημονίων και να μάχονται, προκειμένου να μην χάσουν άλλα από τα κεκτημένα τους, αλλά και να υπερασπίζονται τα αυτονόητα, όπως το δικαίωμα στην εργασία και όχι στην ανεργία, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση και όχι στην εξαθλίωση, το δικαίωμα στην σύνταξη και όχι στα επιδόματα φτώχειας.
Στην Ελλάδα, από καιρό σε καιρό κάθε κυβέρνηση ψηφίζει και κάποιο αντεργατικό μέτρο που πλήττει την εργατική τάξη.  Άλλοτε το ασφαλιστικό, άλλοτε οι εργασιακές σχέσεις, τα ωράρια εργασίας κ.λ.π.
Οι Έλληνες εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας και παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατάργηση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στον Σιδηρόδρομο, σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα, αντιτάχθηκε στο Σχέδιο κατακερματισμού του Σιδηροδρόμου, που είχε σαν αποτέλεσμα την διάλυση του και  πώληση του. 
Ο Σ.Σ.Β.Ε. ενωμένος, με δικό του διεκδικητικό πλαίσιο, καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΜΑΗ και διεκδικεί μεταξύ άλλων :

- ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
- ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.
- ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.
- ΒΙΩΣΙΜΟ, ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

        Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΜΑΗ στις 10.30 το πρωί,  ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ


Το Δ.Σ. του Σ.Σ.Β.Ε.